В Европа пътно-транспортните произшествия остават една от водещите външни причини

...
В Европа пътно-транспортните произшествия остават една от водещите външни причини
Коментари Харесай

Ford и Team Fordzilla срещу алкохола и умората зад волана - видео

В Европа пътно-транспортните катастрофи остават една от водещите външни аргументи за гибел измежду хората на възраст от 15 до 25 години, частично заради разсейването на музиката, от други пасажери в транспортното средство или от мобилните телефони. За страдание, нарасналото попадане под въздействието на алкохол и опиати на тази възраст също е причина за злополуки.

Сега Ford взе участие в специфичен план за изясняване на тези въздействия. Ford Fund, благотворителната фондация на Ford Motor Company, и GlobalGiving, оперативният сътрудник за ръководство на безплатни средства, сплотиха напъните си с Team Fordzilla: състезателите от формалния екип за електронни спортове на Ford, с цел да разпространяват програмата за безвредно шофиране с име „ Вашето бъдеще първо ", която Ford е насочил към млади целеви групи на аудиторията от 18 и 24 години.

Във видеоклип професионалните компютърни играчи тестват три специфични костюма, които симулират резултатите на алкохола и сънливостта, с цел да създадат забележими обвързваните с тях проблеми при шофиране. Използвайки затруднено зрение, тежести и звукови резултати, костюмите имитират по какъв начин човек ще бъде обиден, в случай че е пийнал, махмурлия или е прекомерно изтощен.



След първа "трезва " обиколка, участниците в симулацията карат с един от костюмите по същия виртуален маршрут – става известно със забележими последствия. Костюмът за отмалялост със специфичните си очила, които пречат на зрението, докара до голям брой произшествия, до момента в който симулацията на пияно каране докара до рисково неопределено шофиране и непредвидими маневри.

В един случай пътуването даже приключи с величествен случай. Програмата за сигурност при шофиране „ Приоритет за вашето бъдеще “ употребява тези костюми в продължение на доста години, с цел да направи резултатите от разнообразни увреждания осезаеми.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР