В есенно-зимния сезон, нека си припомним за ползите от един

...
В есенно-зимния сезон, нека си припомним за ползите от един
Коментари Харесай

Какви са ползите от джинджифила за здравето

В есенно-зимния сезон, дано си напомним за изгодите от един естествен, естествен артикул, който оказва помощ при голям брой настинки, простуди и ускорява имунитета. Става дума за корена джинджифил.
Какво е това джинджифил?
Джинджифилът се употребява от епохи, поради потребните му вкусови и лечебни свойства.
Куркума, кардамон и галангал, също принадлежат към това семейство растения, от което е и коренът джинджифил.
Често употребен за подправяне на храна, изключително в субконтинентални ястия, джинджифилът работи и като консервант за храни.
Обикновено отглеждан в Азия, коренището има редица изгоди за здравето. Той постоянно се приема при храносмилателни проблеми и стомашни болки.
Съществуват и доста изгоди от приучване към корена джинджифил и прибавянето му към ежедневната диета.

Подобрява притока на кръв
Джинджифилът съдържа цинк, магнезий и хром. Всички те играят роля за възстановяване на кръвообращението. Препоръчва се при тресчица и прекалено изпотяване.
Помага за справяне с морска болест
Известно е, че джинджифилът облекчава гаденето и заболяването при придвижване. Според изследване, морските кадети, употребяващи джинджифил на прахуляк. Страдали по-рядко от заболяването на придвижването от останалите, които не го консумирали.
Предотвратява простуда и грип
Джинджифилът е доста ефикасен за облекчение признаците от простуда и грип. Той почиства кръвоносните канали и усъвършенства тапите в гърдите и носа. Джинджифилът има способността да разгражда и отстранява слуз, да почиства дихателните пътища и да оказва помощ при проблеми с дишането.
Действа като противовъзпалително средство
Джинджифилът е чудесно противовъзпалително средство и може да работи като естествено болкоуспокояващо.
Според учени в университета Маями, джинджифилът има капацитет да замести противовъзпалителни медикаменти като аспирин и ибупрофен.
Подобрява имунитета
Джинджифилът инхибира мазнините. Той не разрешава, такива да се отсрочват в артерии и предотвратява проблеми, свързани със сърцето като инсулт. Наред с това, прибавяне на джинджифил в ежедневната диета, укрепва имунната система и защищава от всевъзможни болести.
Борба с рака
Според Университета в Мичиган, тестванията демонстрират, че джинджифилът е също толкоз ефикасен, колкото общоприетите медикаменти за химиотерапия в битката с раковите кафези.
Друго изследване на университета в Минесота, стига до заключението, че джинджифилът забавя растежа на ракови, колоректални кафези в тялото.
Предимства за черния дроб
Журналът „ Хранене и метаболизъм “ (САЩ, брой за юни 2011 г.) разгласил изследване, съгласно което джинджифилът демонстрира позитивни резултати при лекуването на чернодробна фиброза. Установено е, че екстрактът от джинджифил води до нараснало произвеждане на антиоксидантни ензими, които са от изгода за черния дроб.
Начини на банкет на джинджифил
За да добавите джинджифил и във вашата диета, може да нарежете от корена и да поставите във вряща вода. Овкусете с мед и малко лимон, с цел да извършите чай от джинджифил. Този чай е отличен за зимата и ще помогне да се справите с простуда и грип. Прясно настърган джинджифил може да се добави и в чорба или на салати. За да се усъвършенства усетът му и да се възползвате оптимално от лечебните му свойства подправете със сол, зехтин и лимонен сок.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР