В Ереван избухнаха сблъсъци между полиция и антиправителствени демонстранти. Водачът

...
В Ереван избухнаха сблъсъци между полиция и антиправителствени демонстранти. Водачът
Коментари Харесай

Ескалация на протестите в Ереван

В Ереван избухнаха конфликти сред полиция и антиправителствени стачкуващи. Водачът на опозицията Никол Пашинян е бил задържан, съобщи Франс прес. По-късно полицията опроверга информацията и уточни, че не са арестувани депутати, а единствено изведени от митинга, съобщи бТВ.

" Инициаторите на демонстрацията - Никол Пашинян, Арарат Мирзоян и Сасун Микаелян, бяха принудительно изведени от редиците на стачкуващите, с цел да се приключи противозаконното събиране на деятели ", гласи известието на пресслужбата на полицията.

Полицията употребява специфични средства и стартира силово разпръсване на демонстрацията на бул. Арцах, десетки са арестувани, оповестява сътрудник на организацията от мястото на събитието. По-рано през днешния ден полицията популяризира известие, в което удостовери решението си да разпръсне със мощ акцията на опозицията в Ереван.

Арменският министър председател Серж Саркисян беседва през днешния ден с лидера на митингите в страната Никол Пашинян, само че срещата се провали - министър-председателят скоро се отдръпна, като упрекна събеседника си в шантаж.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР