В епизод 467 Трамвай по желание представя на своята публика

...
В епизод 467 Трамвай по желание представя на своята публика
Коментари Харесай

Спектакли мигранти

В епизод 467 " Трамвай по избор " показва на своята аудитория един вълшебен театър с присъединяване на писателя, драматург и сценарист Емил Андреев и театралния и кинорежисьор Светлозар Гагов.

За да изведат аналогии и поучения за актуалната ни реалност, двамата създатели се връщат обратно във времето, когато пиесата на Емил Андреев " Да убиеш министър председател " е сложена от Светльо Гагов на сцената на Сатиричния спектакъл " Алеко Константинов ". Изпълнен с метафори и притчи, спектакълът печели сърцата на публиката, само че по съображения за политкоректност е свален от сцена от тогавашния шеф на театъра. Сред букета от познати и изгряващи звезди свети единственото присъединяване в театрална роля на великия занаятчия на илюзионното изкуство, магът Астор, напуснал ни неотдавна.

Заедно с тази история Светльо споделя за ексцентричната си режисура на " Шинел " от Гогол, с присъединяване на Нина Димитрова и Васил Василев-Зуека. А Емо ни препраща към посланията си като сценарист в премиерния филм " Блажения ", избран след прожекция в Брюксел като събитие от международна големина в киноизкуството.

Снимка – Иван Русланов, БНР
По обявата работи: Милена Очипалска
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР