В ексклузивно интервю за Euronews, напускащият председател на Европейската комисия

...
В ексклузивно интервю за Euronews, напускащият председател на Европейската комисия
Коментари Харесай

Юнкер: Орбан не е европейски лидер

В извънредно изявление за Euronews, напускащият ръководител на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че не смята Виктор Орбан за европейски водач. Юнкер разкри още, че преди е считал Орбан за воин, само че унгарският политик се е трансформирал и в този момент се държи по-малко европейски и по-агресивно против Комисията, написа Hungary Today.

На въпроса дали се усеща надвит от антибрюкселската акция на Орбан, той отговори: „ Не, само че той искаше тъкмо това “. „ Въпреки че има огромни разлики в метода ни на мислене, персоналната ни връзка към момента е добра. Ето за какво можем да се майтапим понякога. Погледнах към Виктор Орбан в края на осемдесетте, когато той се опълчи на руската окупация. Той беше воин в Унгария. Винаги съм имал огромно почитание към него “, изясни Юнкер.

Но тогава Орбан стана „ по-малко европейски и стана нападателен против Комисията “, сподели ръководителят на Европейска комисия. „ Независимо, че Комисията направи доста за Унгария, което Орбан признава в частни диалози, само че не обществено “. На въпроса дали напускащият президент на Европейска комисия счита Орбан за европейски водач, Юнкер отговори: „ Той е маджарски водач! “, като уточни, че „... неговият номер едно е неговата страна, а не Европа. И това е голяма неточност. Ако се интересуваме единствено от личната си страна, в която възпламеняваме страстта, без да гледаме по-широкия европейски подтекст, тогава ние не сме европейски водачи, а слепи национални водачи “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР