В екипа на Apple възникнаха сериозни разногласия преди предстоящата презентация

...
В екипа на Apple възникнаха сериозни разногласия преди предстоящата презентация
Коментари Харесай

Разрив в Apple преди конференцията WWDC 2023

В екипа на Apple породиха съществени различия преди идната презентация и възможното оповестяване на ново устройство. За това оповестяват редица задгранични медии, в това число The New York Times.

Според тази информация корените на спора датират от 2018 година – тогава Джони Айв е била героят на вечерта на корпоративната среща, като безусловно е очаровал всички с красиво снимано видео. То сподели мъж, който се обажда на брачната половинка си посредством хедсет за добавена действителност, до момента в който е в едно такси, и й демонстрира Лондон, като че ли тя седи до него. Тогава мениджмънтът на Apple единомислещо реши, че компанията се нуждае от такова устройство.

Сега обаче, когато AR/VR очилата са съвсем подготвени и Тим Кук желае да ги показа на идна презентация, сътрудниците му не са съгласни с него. Според NYT ентусиазмът във връзка с хедсета е сменен от песимизъм и ръководителите на отдели към този момент не са сигурни дали устройството ще бъде търсено и ще се продава добре.

Основната причина за подозренията е цената – съгласно вътрешни източници Apple възнамерява да продава комплекта за 3000 $. Колегите на основния изпълнителен шеф на компанията са на мнение, че пазарът и актуалната финансова обстановка не са удобни за стартирането на подобен безценен артикул. Някои чиновници даже са се отказали от плана заради противоречие с позицията на „ върха “. Няколко мениджъри бяха уволнени, тъй като работата не напредваше, в това число ръководителят на екипа за създаване на Siri за AR/VR очилата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР