В ежедневното си видеообръщение в сряда вечерта украинският президент Володимир

...
В ежедневното си видеообръщение в сряда вечерта украинският президент Володимир
Коментари Харесай

Зеленски зове за съпротива срещу руската окупация

В ежедневното си видеообръщение в сряда вечерта украинският президент Володимир Зеленски прикани жителите на окупираните от Русия територии да се съпротивляват. Призивът е да би трябвало да предават информация за врага или сътрудниците на украинските въоръжени сили по сигурни канали.

Държавният глава също по този начин изрази очакване, че съветските окупатори скоро ще избягат. " Те към този момент считат, че е пристигнало времето да изоставен Херсон и като цяло южната част на страната. "

" Без значение какво дават обещание окупаторите, единственият им път е бягството. В най-хубавия случай. Ако съумеят в точния момент. Изгонихме съветската войска от северните региони.

Зеленски е сигурен, че ще пристигна време, когато руснаците ще си тръгнат и от Харковска област, и от Донбас, и от Крим.

" И всеки, който може да помогне, би трябвало да помогне. Ако разполагате с значима информация за врага, апелирам, предайте я по сигурен метод на нашите секрети служби, на нашите военни. Ако познавате хора, които оказват помощ на окупаторите или оправдават експанзията, апелирам, съобщете и за това ", сподели президентът.

За повторно гърмежите в съветската военновъздушна база на Кримския полуостров стана тематика в изказването му. Според него там с един удар са унищожени девет съветски изтребителя.

По непотвърдена информация роля за случая са изиграли лоялни на Украйна партизани. Съобщения за диверсии се появяват от време на време и от други окупирани от Русия области.

Зеленски анонсира и днешната среща на министрите на защитата на страните сътрудници на Украйна в Копенхаген, където ще се разисква по-нататъшната поддръжка за страната.

" Благодарен съм на всички наши сътрудници, които схващат, че единствено загубата на Русия на бойното поле, можем да се доближим към връщане на сигурността за Украйна и за цяла Европа ", съобщи президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР