В една такава сложна управленска конфигурация не е лесно да

...
В една такава сложна управленска конфигурация не е лесно да
Коментари Харесай

Страхил Делийски: Провал на това правителство рискува да донесе усещане за провал на парламентаризма

В една такава комплицирана управническа настройка не е елементарно да се взимат кадрови решения и постоянно те са функционалност на избрани взаимни отстъпки вътре. Това разяснява пред БНР политологът Страхил Делийски.
Според него е по-интересно не дали ще се сменят хора по високите етажи, а на цената на какви взаимни отстъпки ще се случва това
Мнозинството зад това държавно управление е малцинство във връзка с неговото посланичество в обществото , акцентира политологът в изявление за предаването " Хоризонт за вас " и добави, че двете обединения, които поеха ръководството, съставляват към 1/10 от българските гласоподавателите. Това е много тънка демократична легитимност , безапелационен бе той. 
Първоначалните поръчки в региона на финансовата политика демонстрират, че обществените политики, които се възнамеряват през бюджета, са значително в полза на една още по-малка обществена група в България - тези, които са най-високо в социално-икономическата стълбичка, счита Делийски. 
" При тези две положения - бюджетна политика за най-богатите и ниска представителност, доста мъчно се ръководи ". 
Според него свръх задачата на това държавно управление е да го има. Оттук нататък очевидно задачите няма да са чак толкоз високи , изрече мнението си той.
" Явно е, че имаше помощ от другар при съставянето на кабинета ", разяснява Страхил Делийски и акцентира, че това е евроатлантическо държавно управление. 
По думите му поръчката, че през това държавно управление ще се възвърне парламентарната република е прекомерно висока. Провалът на това държавно управление рискува да донесе чувство за неуспех на парламентаризма , което е проблем, сподели той и прикани политиците да внимават, когато си брандират задачите и себе си
" Едни такива политически изхвърляния могат да доведат до още по-лоша обстановка ". 
Според него проевропейската поръчка също е малко пресилена. Евентуален неуспех на това държавно управление още веднъж значително ще бъде претърпян като неуспех на европейската политика , означи политологът. 
" Много зависи от това по какъв начин в задния двор на политиката ще бъдат контрактувани компромисите сред другите корпоративни играчи, които стоят зад това държавно управление . Заявката, че политиката ще се прави в Народното събрание, когато цялата управническа структура заявиси от компромиса сред другите корпоративни играчи, които са отвън Народното събрание, е не напълно съответна. Ясно е, че стабилността на кабинета не зависи от Народното събрание ", разяснява той. По думите му сме при започване на развой, който ще бъде доминиран от всевъзможни разнообразни взаимни отстъпки, които ще би трябвало да бъдат обяснявани. 
Правителството ще издържи дотогава, до момента в който едрите корпоративни ползи не се скарат за публичен запас , предвижда Страхил Делийски.
Част от градската демократична общественост е склонна да слуша водачите си, уточни той и изясни, че това са гласоподаватели, огромна част от които не са изключително сериозни към държанието им. Според него обаче е евентуално част от тях да премисли отношението си към своите политически водачи. 
Големият проблем на всички партии е, че просто не са известни, счита политологът и добави, че те не пазят ползите на огромни обществени групи. 
Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 

По обявата работи: Анастасия Крушева БНР подкасти: В центъра на системата
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР