В една страна, където има повече оръжия, отколкото хора, може

...
В една страна, където има повече оръжия, отколкото хора, може
Коментари Харесай

САЩ: повече оръжия, отколкото хора


В една страна, където има повече оръжия, в сравнение с хора, може би въпреки всичко би трябвало да се вземат ограничения за ограничение на достъпа до огнестрелни оръжия, разяснява ФАЦ във връзка следващата кървава баня в Съединените щати.

Все едно и също опрощение: това било дело на " психологично болен субект ", съобщи американският президент Доналд Тръмп след нещастието в Тексас, където въоръжен мъж простреля 26 души в една черква. Подтекстът на това изказване гласи следното: действието на един комплициран човек няма нищо общо с събитието, че в Съединени американски щати е толкоз елементарно да си набавиш оръжие.
Редакцията предлага
Изкушение е да сведеш казуса до облика на побъркания човек, тъй като в тази ситуация действието в действителност е осъществено от един психологично болен мъж. Но какво се случва, когато се окаже, че нарцистичното ни общество " създава " от ден на ден комплицирани човеци, които в един миг вземат решение да вдигнат ръка против други хора? Какво се случва, когато се окаже, че " сериозният проблем с психологичното здраве ", провидян от Тръмп, става все по-труден за решение, защото публичните аргументи за него са доста по-дълбоки?

Докога по този начин?

Не би трябвало ли тогава въпреки всичко да се намерения по въпроса за достъпа до огнестрелни оръжия в една страна, в която има повече оръжия, в сравнение с хора? Какво още би трябвало да се случи? В началото на октомври въоръжен мъж простреля в Лас Вегас 59 гости на музикален фестивал. През юни предходната година нападател лиши живота на 49 души в нощно заведение във Флорида. А през лятото на 2015 бял мъж умъртви деветима афроамериканци в Южна Каролина. Всеки ден ново нахлуване. По данни на ФБР, една трета от всички незаконни действия в Съединени американски щати, свързани с принуждение, се правят с оръжие. Само от началото на тази година от огнестрелно оръжие са починали 13 158 души.

Защитниците на демократичните оръжейни закони дълго време можеха да се крият зад Втората корекция на Конституцията от 1791 година, която позволява носенето на оръжие. Но в тези години животът е бил подобен, че на доста места в страната хората в действителност е трябвало сами да се бранят от закононарушения. А и към момента не е имало автоматизирани оръжия. Не са съществували също медиите и интернет, където през днешния ден елементарно можеш да откриеш неприятни образци за подражателство.

Крайно време е!

Сега наподобява има известно оживление, откакто ръководителят на Римокатолическата епископална конференция кардинал Даниел ДиНардо съобщи, че би трябвало да бъде предотвратена " всяка форма на безсмислената проява на мощ с огнестрелно оръжие ". Да, стягането на оръжейните закони няма внезапно да постави завършек на кървавите бани. Но въпреки всичко е за предпочитане пред безпомощното безучастие.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР