В един миг вие сте световноизвестният ръководител на корпорация с

...
В един миг вие сте световноизвестният ръководител на корпорация с
Коментари Харесай

От шеф на корпорация до затворник: какво се случва с един изпълнителен директор в затвора

В един момент вие сте световноизвестният началник на корпорация с войска от подчинени, които извършват всяка ваша заповед, а в идващия сте зад решетките и би трябвало да подадете поръчка за банални неща като тоалетна хартия.

В Германия е доста рядко срещано събитие да попадне в пандиза изпълнителен шеф, изключително на огромна компания. Но тъкмо това се случи на основния изпълнителен шеф на Audi Руперт Щадлер предишния месец. Един от дребното други корпоративни водачи, които претърпяха сходна орис, беше Томас Миделхоф и той има няколко съветa за сътрудника си, с цел да се приспособява към събитията, споделя Bloomberg.

" Нуждаете се от примирение, в противоположен случай ще пукнете ", споделя Миделхоф, който управлява медийната компания Bertelsmann и търговеца на дребно Arcandor. " Това е развой: първата реакция е вътрешен протест. След това идва фаза на битка, а след това на раздробяване. Едва по-късно още веднъж стартирате да се превръщате в себе си. "

Миделхоф се трансформира от основен изпълнителен шеф с живот на рок звезда, изпълнен с чести пътувания и разнородни занимания в пандизчия, който лежи общо 2 години за злоупотреби с 500 000 евро корпоративни средства, изхарчени за пътувания с хеликоптер и частен аероплан - обвинявания, които той отхвърля.

Това e поразителен крах за един от най-известните мениджъри в Германия, който се възползва от всички преимущества на корпоративната си кариера, в това число частни самолети, яхти, закотвени в Сен Тропе и постоянни съвещания на борда в Ню Йорк.

 Арестуваха шефа на Audi поради Дизелгейт
Шефът на Audi е новата жертва на Дизелгейт

Руперт Щадлер е арестуван от прокуратурата в Мюнхен

Животът му претърпява трагичен поврат през 2014 година, когато от правосъдната зала е трансфериран в затворническа килия още в деня, в който е наказан. Незабавното задържане е подбудено от съмненията на съдиите, че може да се укрие.

Ръководителят прекарва 5 месеца в предварителния арест. " Когато за първи път затвориха вратата, имах възприятието, че въздухът е изтеглен от дробовете ми. Главата ми се въртеше ", споделя той.

За мениджърите, които са привикнали да управляват други хора, е мъчно да осъзнаят, че са под непрекъсната инспекция. За всяко нещо, от което се нуждае, той би трябвало да подаде писмена молба, а мобилни телефони и компютри са изцяло неразрешени.

Срещите с юристи значат претършуване преди и след всяка среща, фамилните визити са лимитирани до 2 пъти месечно - и то единствено от трима души - тежко ограничаване за Миделхоф, който има 5 деца.

" Когато жена ми пристигна да ме види за първи път, плаках ", спомня си някогашният началник.

Оттогава той документира прекарванията си зад решетките в книга, която стартира да написа още в пандиза. Той стартира деня си в 5 часа сутринта с четене на библията, последвано от подготвителен режим, включващ 100 лицеви опори.

Миделхоф прекарва предварителното си задържане настрана от другите пандизчии, с цел да бъде защитен от вероятни набези. След 5 месеца е освободен под гаранция.

Когато обжалването му е отхвърлено, той излежава останалата част от присъдата си, работейки отвън стените на пандиза, в благотворителна организация.

Не е известно доста за всекидневието на Щадлер зад решетките, който е арестуван покрай баварския град Аугсбург след ареста му в ранните часове на 18 юни. Затворниците могат да изискат да носят личните си облекла и да имат достъп до телевизия и библиотеката на пандиза.

Те могат да изискат обособена килия, макар че множеството избират да останат с други пандизчии, с цел да избегнат изолацията. Германският Bild разгласява фотоси на килията, с дневното меню от картофена салата и кюфтета от кайма, или шницел с макаронени произведения.

Ветеранът на Volkswagen, който се изкачи на върха на Audi в съвсем 30-годишната си кариера, се задържа на поста си през последните 3 години, даже когато обвиняванията за присъединяване на компанията му в абсурда Дизелгейт набъбват.

Макар Щадлер да не е упрекнат, той е арестуван заради съмнения в подправяне на доказателства. Заподозрян е в машинация и подправяне на обществени документи, свързани със абсурда, а прокурорите ще продължат да го разпитват и тази седмица.

Арестът му е голям потрес. Ако виновността му бъде потвърдена, той няма да може да се върне в компанията, сподели изпълнителният шеф на VW Херберт Дайс пред вестник Bild am Sonntag.

Предварителното задържане нормално е с тежки условия, а прокурорите постоянно употребяват медийното отразяване на известни персони в пандиза, с цел да усилят натиска за съдействие, процедура, която се употребява и в тази ситуация с Щадлер.

" Истинският скандал е, че никой от неговите сътрудници не приказва за Щадлер и по тази причина желаех аз да го направя. Пожелавам му доста мощ и увереността, че ще успее да преживее това, без да навреди на душата му ", съобщи Миделхоф.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР