В двадесет и трети лунен ден се препоръчва да се

...
В двадесет и трети лунен ден се препоръчва да се
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – понеделник– 23 май 2022

В двадесет и трети лунен ден се предлага да се понижи яденето, тъй че е целесъобразно да се изостави месото, само че можете да ядете млечни артикули. Не се предлага преяждане, в противоположен случай може да се чакат проблеми със стомашно-чревния тракт.

Допустимо е да се опече чийзкейк с извара и ядки, да се подготвят десерти с извара, да се подправят салати със заквасена сметана. Изварата и сирената са изключително потребни.

Препоръчително е да се откажете от кафето и чая през днешния ден, по-добре е да замените всички питиета с мляко. Не би трябвало да се пие алкохол, да се пушат цигари. За хората, склонни към наднормено тегло, е по-добре да изключат тестените произведения.

Ако вашият метод на живот разрешава, организирайте си разтоварващ ден. Би било идеално да се направи недояждане един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизнеспособност, с цел да се бори с външни неподходящи фактори и да го товарим с тежка храна. Но в случай че задачата ви е намаляване, денят е безпристрастен ден за това. Усилията ви в тази област няма да бъдат напразни, само че не трябва да очаквате поразителни резултати.

ПАНИРАН КАШКАВАЛ

Продукти: 250 г кашкавал, ½ ч. л. черен пипер, 1 ч. ч. бира, 3 с. л. брашно, 1/3 ч. л. горчица, 2 яйца, 1 ½ к. ч. олио.

Приготвяне: Кашкавалът се нарязва на части, дълги 6-7 см, необятни 2 см и дебели 1,5 см. Поръсват се с черен пипер.

Приготвя се бирената паста от бирата, брашното, горчицата и разрушените настрана жълтъци.

Белтъците се разрушават на сняг. Добавят се към общата примес, като се бъркат с вилица от долу нагоре и се внимава да не се загуби размера на белтъците.

Парчетата кашкавал се потапят в панировката и се пържат в горещо олио.

„ Тъжният стихотворец написа стихове и ви кара да плачете. Тъжният художник рисува картини и ви кара да се вълнувате. Тъжният музикант композира песни и ви кара да пеете. Тъжният готвач... готвенето е неразрешено! “

Гастон Акурио
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР