В доста оспорван и изключително изтощителен и за двамата бойци

...
В доста оспорван и изключително изтощителен и за двамата бойци
Коментари Харесай

Александър Петров продължи с победите, грабна титлата на SFC 7 Avatars

В много оспорван и извънредно уморителен и за двамата бойци шампионски дуел Александър Петров завоюва купата по К1 на SFC със съдийско решение против досегашния й притежател Майк Спранг. Петров контролираше дистанцията и съблюдава тактическия си проект за 5-рундовата борба, като записа забележителна 26-а победа на профи кръга, като има единствено три провали. За Майк Спранг, който също заслужи овации, това бе шеста загуба, като той има 20 победи и 4 равенства. Двамата по най-хубавия метод оправдаха високите упования на публиката в софийската зала " Универсиада " на галавечерта SFC 7 Avatars.

Петров е европейски първенец по К1, като направи мощен лагер в Испания и там е упражнявал със звезди в кикбокса като Сезар Кордоба. Официално е към този момент с 29 дуела, импровизирано е с 48, а аматьорските му са към 150-200. Алекс също е повторен международен първенец по кикбокс, има и европейска профи купа по К1 в категория до 81 кг, като е и нееднократен републикански първенец, а към този момент и на SFC в категория до 84 кг.

Майк Спранг на SFC 5 победи поляка Камил Колтон и се завръща в осмоъгълника на промоцията, като двамата с Петров трябваше да се срещнат предходната година на галавечер в пловдивската зала " Колодрума ", само че дуелът не се състоя. Холандецът също е представител на именитата школа " Mike's Gym ", като се състезава в най-голямата кикбокс верига GLORY.

В началото Спранг бе по-активен с ръцете, като левият му прав бе пласиран тъкмо няколко пъти, до момента в който Александър се съсредоточаваше върху кикове. Той също понасяше вътрешни лоукикове, само че пък последователно притисна противника наоколо до оградата. Петров записа точни композиция на кроше с лоукик, като постоянно отговаряше с контра в случаите, когато Спранг пласираше кикове. В самия завършек на рунда българинът пласира ляво кроше и добави ляв лакът, с цел да предизвика овации от подкрепящата го напълно аудитория.

Петров за малко не препъна съперника си с лоукик в самото начало на втория рунд, в който двамата направиха няколко замени на такива удари. От изчакваща позиция българинът се впусна напред за миг и респектира съперника с ляв прав, само че след това още веднъж зае изчакваща позиция. Петров още веднъж вкара ляво коляно в задачата след добра офанзива с удари с ръце, като Спранг се избави с клинч. Ляв ъперкът на Александър поразклати противника му, по чието лице към този момент започваха да се виждат провали от страйкинга на съперника. Петров получи два външни леви лоукика, само че съблюдава наклонността да ги връща мигновено, а пласира и прекрасен ляв ъперкът в тялото на холандеца.

Спранг не успяваше по никакъв метод да тормози Петров с ударите си при започване на третия рунд, като българинът парираше добре и на собствен ред го наказваше със странични кикове. Колената също биваха употребени по-успешно от Петров, който бе открит с контриращо дясно кроше в идващ миг, само че незабавно по-късно пое самодейността. Ляво кроше от неговата ръкавица бе единствено началото на офанзивата му, която напълно притисна Спранг до оградата. Спининг десен бек кик наелектризира публиката, като Петров продължи да бъде нападателен и в оставащите 10-ина секунди от третия рунд.

Александър " изяде " без проблем ляво кроше на Спранг, чийто попадения наподобява не притесняваха изключително българина, даже когато попадаха чисто. След това българинът наказа противника с лоукикове и пробваше също да откри и главата, само че и да съблюдава тактическия си проект. Ляв кик в главата поразклати холандеца, а той бе последван и от тежко ляво кроше, след което Спранг отново се спасяваше с клинчове. В края на рунда Александър опита спининг десен бек кик, само че той не попадна чисто в тялото на съперника му.

Холандецът се впусна в офанзива при започване на последния рунд и вкара ляво коляно в задачата, като опита да заложи на количеството, вместо на качествени удари. Петров бе по-пасивен, само че единствено на пръв взор, тъй като изчакваше идеално момента си за контра, а и таймингът му за удар с лявата ръка бе съвършен. Комбинация от леви крошета на Петров наелектризира почитателите, а той пък добави и мощен непряк ляв кик. Колкото и лоукикове да " изяде ", българинът не спря да се движи прелестно по кръга и приключи дуела с високо вдигнати ръце.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР