В дните 6-8 ноември Димитровград ще бъде домакин на петнадесетото

...
В дните 6-8 ноември Димитровград ще бъде домакин на петнадесетото
Коментари Харесай

Националният танцов конкурс България танцува за 15 път в Димитровград

В дните 6-8 ноември Димитровград ще бъде хазаин на петнадесетото юбилейно издание на Националния танцов конкурс за театрално-сценични танци „ България танцува “.
В момента се набират поръчки за присъединяване от клубове, обединения и читалища от цялата страна. В рамките на трите конкурсни дни участниците ще показват солови осъществявания, дуети и дребни групи, обединения и продукции.
И тази година раздадени ще бъдат девет държавни стипендии, обезпечени от Министерството на образованието и науката по Програма за протекция на деца с изявени способности. Те ще бъдат разпределени сред най-изявените солови реализатори в четвъртата възрастова група (8-12 клас). Същевременно най-престижната премия - Купата на кмета на Община Димитровград, ще бъде връчена на колектив с най-голям рейтинг в общото класиране в другите танцови посоки.
“През годините Националният танцов конкурс “България танцува ” се трансформира в празник на танцовото изкуство. През цялото това време стотици деца от страната се изявяваха и танцуваха безрезервно в името на същинското и непреходно балетно изкуство ”, сподели ръководителят и хореограф на „ Галаксико ” Тихомир Митев.
Престижният конкурс проведен от община Димитровград, Общинският център за танцово изкуство " Галаксико " се реализира с поддръжката на Министерство на културата и Министерство на образованието и науката. Ежегодно националния танцов конкурс събира стотици участници, като в миналогодишното издание на „ България танцува ” се състезаваха близо 2000 участника от 49 школи и обединения от страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР