В днешното редовно заседание на Министерски съвет ще продължи да взимаме

...
В днешното редовно заседание на Министерски съвет ще продължи да взимаме
Коментари Харесай

МС ще упълномощи Асен Василев да преговаря и да подпише Плана за възстановяване

В днешното постоянно съвещание на Министерски съвет ще продължи да взимаме значими за страната решения. Две от най-важните вицепремиерът и министър на финансите ще бъде опълномощен да води договаряния и да подпише финансовото споразуемние за изпъленние на механизма за възобновяване и резистентност сред Европейската комисия и държавното управление ни. Това съобщи министър председателят по време на постоянното съвещание на Министерски съвет. 

Това дава действителен старт на опцията България да изиска първите траншове от 13 милиарда от Плана за възстновяване. Днес ще определим ограните и структурите отговорини за осъществяването на нациолания проект за възобновяване. Правим струклтурирането на механизма да стане действителност. Ето за какво е значимо да имаме работещо държавно управление и работещ парламент. Тези 13 млрд. са единствено част от залога пред България да има политическа непоклатимост, означи министър председателят. 

Отделно министърът на земеделието загатна, че птограмата за 16 милиарда се работи оперативно и забавянето там би довело до риск. Нашето държавно управление продължава да работи целеустремено, тъй че бх стопанска система да получава средстваат, които заслужава и промените, които сме общали, добави още Петков. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР