В днешно време обществото се развива толкова бързо, че ако ...

PromoMall.bg
В днешно време обществото се развива толкова бързо, че ако

Банан и жито помагат при безсъние

В днешно време обществото се развива толкоз бързо, че в случай че не работите интензивно, може да се окажете в периферията на живота. Офис чиновниците са подложени на огромен напън на работното място, изключително тези първоначално на 30-те си години или тези, които стартират личен бизнес, така като по това време се сблъскват с голям брой проблеми - заеми, ипотеки, фамилна прехрана. Такива хора са по-склонни да страдат от бодърствуване в съпоставяне с останалите. Но можем да подобрим качеството на съня си благодарение на храната, оповестява китайският „ Sohu “.

Ако отдавна страдате от бодърствуване, консумирайте тези храни:

Банан

Бананът е добре прочут плод, който е потребен за съня и оказва помощ при бодърствуване. Това е по този начин, тъй като е богат на витамин В6 и магнезий, които имат успокоителен резултат, успокояват нервите и избавят от отрицателните мисли. Бананът е също по този начин главен източник на триптофан - незаменима аминокиселина за човешкия организъм, по този начин че когато тези детайли работят дружно, той може да работи като успокоително и да усъвършенства съня. Затова хората, които постоянно страдат от бодърствуване и неприятен сън, могат да употребяват повече банани.

Мляко

Отдавна знае се, че млякото оказва помощ за съня. Млякото е чудесно средство за сън, така като съдържа триптофан и пептиди. Триптофанът може да подтиква човешките кафези да отделят вещество, наречено триптамин, което има хипнотичен резултат. Когато пептидите попаднат в централната нервна система на организма, те могат да имат анестетичен резултат върху цялата нервна система, по този начин че човек да изпадне в положение на унесеност. Поради тези аргументи млякото има успокоителен резултат върху нервите и форсира заспиването. На хората, които страдат от бодърствуване заради нескончаем стрес, се предлага да изпият чаша топло мляко преди лягане - то ще успокои нервната система и ще им помогне да заспят.

Жито

Житото е не единствено потребно за стомаха, само че и за безсънието, в случай че се употребява преди лягане. Това е по този начин, тъй като то съдържа несъмнено количество триптофан, който оказва помощ за заспиването. Освен това е с високо наличие на нишесте, което дава чувство за задоволеност след хранене, като също тъй усилва наличието на триптофан в мозъка. Затова страдащите от бодърствуване могат да хапнат малко жито преди лягане - то има позитивен резултат върху подобряването на качеството на съня.

Какво да не употребяват хората с бодърствуване:

Кафе

Всички знаем, че кафето подтиква нервната система, по този начин че хората с дълготрайно бодърствуване не бива да го пият, изключително вечер.

Силен чай

Леките билкови чайове успокояват нервите, само че мощният чай не единствено не оказва помощ да заспите, само че и възбужда нервната система, като също тъй утежнява качеството на съня.

Пикантна храна

Хората с бодърствуване не бива да ядат пикантни храни, изключително вечер. Пикантната храна за вечеря е значима причина за разстройства в съня. Храни като чушки, чесън и лук могат да провокират парене и стомашно разстройство, което пречи на съня. /БГНЕС
Категории:Тагове:

Източник: bgnes.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР

PromoMall.bg