В днешни дни фитнес индустрията се промени значително. Индивидуалните тренировки

...
В днешни дни фитнес индустрията се промени значително. Индивидуалните тренировки
Коментари Харесай

Треньорът Иван Василев: Онлайн тренировките са една добра възможност и не търпят извинения

В днешни дни фитнес промишлеността се промени доста. Индивидуалните тренировки и останалите типове групови занимания минаха онлайн за неустановен интервал от време. Все отново не би трябвало да подценяваме физическата си интензивност и това не постоянно би трябвало да е обвързвано с посещаване на препълнена зала. Днес ви срещаме с дългогодишния треньор и експерт по здравословно хранене Иван Василев. Той е един от поредните и движимости силови и кондиционни треньори в България. Занимава се с лични тренировки, работил е с професионални спортисти, помагайки им да реализират задачите си в съответния спорт. Василев е оказал помощ и на доста хора, които просто желаят да подобрят качеството си на живот, да смъкват мазнини или да натрупат мускулна маса и най-много... самочувствие.

За тренировките по време на пандемия, бъдещето на фитнеса онлайн, мотивацията и това от кое място да стартираме, четете по-долу:

Г-н Василев, какви трендове в областта на фитнеса очерта тази по този начин невероятна 2020 година?

Заради създалата се обстановка с пандемията от ковид, доста хора се замислиха за това в какво положение е тяхната имунна система и по какъв начин действа тя. В този ред на мисли това, което остави мощно усещане в мен, е че се надига една огромна вълна от хора, които желаят да се грижат за здравето си.

В течение на събитията всеки един човек, изключително след 25- 30 -годишна възраст стартира да натрупва някакви проблеми, било то в персонален, здравословен или прочувствен проект. Хората усещат, че общоприетата медицина работи в някакви граници, обаче е нужна доста сериозна предварителна защита и стартира осъзнаване, че в основата на здравословния метод на живот е вярното хранене и придвижване.

Когато не се грижиш за тялото си, то няма по какъв начин да се погрижи за теб. Усеща се един всеобщ боязън, изключително при хора, които имат разнообразни болести, свързани с наднорменото тегло. Усещам по какъв начин в тях се надига доста бездънен боязън за оцеляване. Разбира се, това е едно тестване пред нас и ние би трябвало да решим какво би трябвало да вършим с нашето здраве.

От друга страна пандемията с ковид докара до затваряне на доста заведения и фитнеси. Започва да ни липсва обществения контакт, а това е едно от нещата, които сме подценявали през годините и когато ни се отнеме, разбираме каква огромна част е от нашето всекидневие. Социалният аспект на живота е доста значим, изключително за хората, които желаят да споделят повече. Още по време на първата вълна от ковид разбрахме какъв брой са значими контактите и в обстановка, в която през множеството време бяхме затворени, оценявахме инцидентната среща с другар на улицата.

Ситуацията с ковид сътвори предпоставки за развиване на онлайн бизнеса. В сферата на фитнеса се мина към онлайн тренировки, към които бяхме принудени да преминем. През годините съм наблягал най-много на директния контакт с хората, лични тренировки. Всичко това трябваше да го преодолеем, само че във виртуална среда силата на треньора е доста по-голяма, тъй като може да се влияе върху доста повече хора. Под влияние имам поради преди всичко да заредим хората с доста приятна страст и от там към този момент да научат освен това за здравето и за храната, като ги накараме да се замислят. Следва по-трудната част – да накараш някого да предприеме деяние. Наистина се усещам добре в новото си амплоа, обвързвано с онлайн провеждането на тренировки. Смятам, че оказваме помощ на доста хора да се осъзнаят и да подхващат дейности, с цел да подобрят здравословното си положение.

Какво се промени за хората, които упражняват и техните треньори?

През 2020 година се сблъскахме с доста проблеми. За нас е доста преломна година, само че с онлайн тренировките можем да достигнем до милиони хора и виждам, че една огромна част от хората, които търсят помощ, са комплицирани и не могат да отсеят значителното от многото информация, което има за тренировки и хранене. Всички тези хора имат нормално някакви здравословни проблеми. Често при дамите това са автоимунни болести, като хашимото или проблеми с кръвната захар. Хората имат потребност от среда, в която могат да израстват между тях, т.е. да имат съидейници, които ги поддържат.

Кои са най-честите препоръки, които давахте на клиентите си през миналата година?

Най-вече да се грижат за здравето си. Също по този начин да не подценяват съня си и да пият задоволително вода. Пиенето на вода е едно от най-елементарните неща, които би трябвало да вършим, а е един от детайлите на живота. Що се отнася до напрежението ние имаме доста огромен умишлен надзор. Изобщо всичко може да бъде под нашия надзор – какъв брой течности да одобряваме, какъв брой да се движим, каква храна да ядем и така нататък Когато установим нашия баланс, тогава ние от това положение на стрес можем в действителност качествено да се възвръщаме и да сме по-продуктивни. Важно е да работим и върху страстите – над гнева, любовта. За да работим върху тях, би трябвало да стартираме от някакви основи.

Как могат да ни оказват помощ постоянните тренировки от у дома?

По отношение на тренировките постоянно поучавам да се сътвори табиет и да бъдат постоянни. Според статистика от последните години ние българите сме на дъното на класацията, наред с Румъния. Един от главните фактори е метода на мислене на хората. Насадено е мнението, че спортът е най-вече за младите или професионалните спортисти. Обикновено последното нещо, за което мисли всеобщия човек, е спорта, изключително откакто идват грижите към фамилията. В последна сметка това са единствено извинения, които оказват помощ да се усещаме добре, когато, че не се движим. Все още не се приказва в обществото, че придвижването би трябвало да бъде част от нашето всекидневие, тъй като е обвързвано с положителното здраве. Когато човек стартира да тренира и да си употребява тялото всичките му усеща и страсти идват на мястото си и се усеща добре даже единствено от обстоятелството, че не не мисли за нищо друго.

Винаги гледайте да се движите, даже в моменти, в които не се чувствате във върховата си форма. По-добре е да си създадем табиет да бъдем дейни, даже да стартираме с минимални стъпки и след това да опознаем своя капацитет на физическите си благоприятни условия и това до каква степен желаеме да стигнем.

Как виждате бъдещето на онлайн тренировките?

Онлайн тренировките са един способ, който всеки един човек може да опита, без значение дали има достъп до фитнес зала. Това постоянно е била алтернатива, само че в този момент това е единствената ни опция. В бъдеще, когато следствията от пандемията отшумят, онлайн тренировките ще продължат да са желан метод за трениране. Предполагам, че множеството хора ще ги комбинират и с тренировки в зала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР