В деня, в който политико-военната комисия разглежда отговорите за подобряване

...
В деня, в който политико-военната комисия разглежда отговорите за подобряване
Коментари Харесай

Залозите в надпреварата за нов изтребител се вдигнаха

В деня, в който политико-военната комисия преглежда отговорите за възстановяване на офертите за нов военен аероплан на българските Военновъздушни сили, главните кандидати в конкуренцията демонстрираха сериозна интензивност на всички фронтове.

Зам.-държавният секретар на Съединени американски щати Джон Съливан дойде в София за диалози с президента, външния и военния министри.
Борисов се надява на добра оферта за новите F-16 От водачите схванал, че тези изтребители са по-добри от всички останали
„ В момента върви механически обзор и зависи от българските управляващи да оценят офертите и да взимат решение. (…) Радвам се да видя, че американската компания е направила атрактивна оферта за продажба на изтребители, които други наши сътрудници към този момент имат и ще ги направи съвместими. (…) Ние в Съединени американски щати вършим всичко допустимо да подкрепяме нашите сътрудници в НАТО”, акцентира Съливан по време на взаимно изказване с вицепремиера Екатерина Захариева.

Американската оферта за нов изтребител е F-16V „ Вайпър”. Към момента няма детайлности за новата усъвършенствана оферта.

Основен негов съперник е шведският „ Грипен”. Малко след изявлението на Съливан стана ясно, че държавното управление на скандинавската страна също доста е подобрило предлагането си. Има и конкретика – офертата към този момент е за 10 изтребителя, а не за 8.
Швеция е подготвена да усъвършенства офертата си за изтребителите „ Грипен ” Швеция предлага 8 нови самолета за цена под избраната в плана за капиталов разход от милиард и 500 милиона лв.
„ Оптимизираната оферта покрива всички наложителни условия на България, тя е в границите на заложения бюджет и първите изтребители ще бъдат доставени до 24 месеца след подписването на договора”, показаха от шведското държавно управление.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР