В Деня на София, който тази година съвпадна с първия

...
В Деня на София, който тази година съвпадна с първия
Коментари Харесай

Мобилната библиотека „Библиобус“ гостува на Защитеното кафене към Дневен център „Светове“

В Деня на София, който тази година съответства с първия образователен ден, в Защитено кафене към Дневен център „ Светове “ гостува „ Библиобус “ – мобилният филиал на Столична библиотека.

Потребителите на Дневния център с наслада посрещнаха богатия фонд, събрал над 1 200 тома от най-новите и забавни книги художествена, научно-популярна и детска литература от модерни български и задгранични създатели. Получиха читателски карти и си взеха книги за у дома.

Ето какво споделиха част от младежите с интелектуални усложнения:

Стиляна: „ Хареса ми, че можах да си взема книга за у дома. “
Събина: „ Много ми хареса " Библиобуса " и вътре имаше доста книги. “
Мария: „ Хареса ми, беше забавно прекарване. “
Дебора: „ Имаше доста книги! “
Бианка: „ Много забавно – библиотека на колела! “

" Библиобусът " сграбчи вниманието и на доста възпитаници и родители, които се снабдиха с безвъзмездни едногодишни читателски карти като избраха Защитеното кафене за място на почерпка в празничния ден.

С акцията „ Книгите идват при вас “ Столичната библиотека предизвиква потребността от четене и учене през целия живот, усъвършенства качеството на образованието и равнището на просветеност на децата и подрастващите и усъвършенства достъпа до цифрови запаси.

Дейността се осъществя в границите на план „ София – обществено зает град. Добри практики за обществено включване на хората с интелектуални усложнения “, който се реализира с финансовата поддръжка на Столична община, Програма „ Европа “ 2018, в партньорство със Столична библиотека. Проектът цели обществено включване и равнопоставеност на хората с увреждания и разпространение на София като град, подкрепящ интеграцията на хората с интелектуални усложнения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР