В Деня на родилната помощ от Българската асоциация на професионалистите

...
В Деня на родилната помощ от Българската асоциация на професионалистите
Коментари Харесай

С до 2000 намаляват новородените на година

В Деня на родилната помощ от Българската асоциация на експертите по здравни грижи поздравиха с празника лекари и акушерки, които въпреки и в мъчно време на здравен риск и дефицит на фрагменти не престават безрезервно да посрещат новия живот.

Според статистиката на Националния център по публично здраве и разбори за интервала 2015 - 2019 година новородените у нас понижават с сред 1000 и 2000 на година, това показват в послание до медиите от професионалната организация.

В момента у нас акушерките са два пъти по-малко от нужното, а тяхната междинна възраст е 55 години. През тази година Медицинските университети и други академични звена ще одобряват повече първокурсници в компетентност " Акушерка ", поради на това, че специалностите в направление „ Здравни грижи " към този момент са измежду предпочитаните за страната специалности, се показва още в писмото:

" Надяваме се, че през първата година на третото десетилетие на XXI век ще бъде поставено началото на една удобна наклонност да бъдат обучавани повече акушерки, които последователно ще подмладяват съсловието и ще имат благоприятни условия за сполучлива професионална реализация и кариерно развиване в България ". Това показват още от Асоциацията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР