В Деня на политическите затворници антикомунисти и на депортираните от

...
В Деня на политическите затворници антикомунисти и на депортираните от
Коментари Харесай

Румъния почита паметта на репресираните от комунизма

В Деня на политическите пандизчии антикомунисти и на депортираните от Румъния в интервала 1944-1989 година, в северната ни съседка отдават респект на жертвите и потърпевшите от. В изказване по този мотив ръководителят на Камарата на депутатите Лудовик Орбан акцентира, че политическите пандизчии на комунистическия режим към момента не са получили правдивост. Това съобщи БНР.
Мъчителите и основните виновни лица за тези закононарушения бяха забравени и заобикаляни от закона в продължение на две десетилетия, уточни Орбан и означи, че днешният ден подлага съвестта на " изпит, без който не могат да бъдат излекувани дълбоките рани, които комунизмът е оставил след себе си ".
 Карантина за българите, влизащи в Румъния Карантина за българите, влизащи в Румъния
От довечера, 06.03.21 година - 21:00 ч. при влизане в Румъния ще бъдат в действие ограничаващи ограничения, защото България е включена в лист...
В обръщение във Facebook Лудовик Орбан напомни, че едвам преди 10 години Румъния е приела закон, с който се отдава респект на жертвите на комунистическия режим.
" 9 март е в интервала 1944-1989 година, отдаден на паметта на стотиците хиляди румънски жители, интернирани в 44 пандиза и 72 трудови лагера на една злокобна система за политически репресии. И през днешния ден не знаем точния брой на жертвите, доста от които са прекарали дълги години затворени без развой и без присъда; имената им са пропускани в формалните документи на режима, а историците ще работят още минимум едно потомство, събирайки информация за мащабите и гнусните форми на комунистическия гулаг в Румъния ", уточни Орбан.
" Ужасът от системата на концентрационни лагери е държал цялото общество пленник на страха, предиздвикал е мнозина да се откажат от идеала за независимост, а днешният ден е отдаден на тези, които са се сблъскали непосредствено, без никаква отбрана, с най-големите на комунистическия режим ", означи Орбан.
В посланието си по същия мотив министър председателят Флорин Къцу съобщи, че страданията и жертвата на тези, които са имали смелостта да се опълчват на тоталитарните управляващи, " не могат и не би трябвало да бъдат забравени ".
 Отбелязваме Деня на паметта на жертвите на тоталитарните режими Отбелязваме Деня на паметта на жертвите на тоталитарните режими
Днес, 23-август, честваме Деня на паметта на жертвите на тоталитарните режими на XX век. Официалното название у нас е Ден наизуст...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР