В деня на официалното откриване на иновативния Комплекс за ранно

...
В деня на официалното откриване на иновативния Комплекс за ранно
Коментари Харесай

Подписаха Меморандум за разбирателство между Община Пловдив, Foundling Museum – Лондон, Великобритания и Фондация „За нашите деца“

В деня на формалното разкриване на новаторския „ Комплекс за ранно детско развиване “ в Пловдив, резултат от двугодишната работа на фондация „ За Нашите Деца “ с поддръжката на Община Пловдив, бизнесът на Пловдив и дейните жители, беше подписан и Меморандум за съгласие сред Община Пловдив, Foundling Museum – Лондон, Англия и Фондация „ За нашите деца “.

Той има за цел да подкрепи процесите за възстановяване на публичната информираност по отношение на институционалните грижи в България и Обединеното Кралство. Подписи под документа поставиха Пламен Панов – заместник-кмет по просвета, археология и туризъм на община Пловдив, Каро Хауел, изпълнителен шеф на The Foundling Museum-London и Юлияна Гюрова – член на Настоятелството на фондация „ За Нашите Деца “.

Меморандумът е ориентиран към културните и просветителни измерения на даването на институционални грижи и обогатяването им с кроскултурни подходи. Инициативата ще способства за продан на модерно ноу-хау в музейното дело и съответно във връзка с историята на институционалните грижи в Обединеното кралство и България. Меморандумът е ориентиран и към съдействие при построяването на база за нови културни политики в полагането на грижи за децата, както и по отношение на потребността от съответни интервенции в интервала на ранното детско развиване.

В задачите на документа е записано и представянето на положителни практики от Обединеното кралство за образуване на музейни действия, градене на публика, планиране на музейни пространства, както и куриране на изложения за историята на институционалните грижи. Изграждане на допустимо най-хубав потенциал на екипите на Общината и Фондацията и техните основни поддръжници за развиване на действия по непрекъснати изложения.

Той включва даването на поддръжка за екипа на Община Пловдив, локалните културни общности и Фондацията при съставянето и създаването на непрекъснатата експозиция „ Различното детство “ и евентуалното ѝ преобразяване в „ Музей на особеното детство “, ситуиран в гр. Пловдив като част от „ Комплекса за ранно детско развиване “, основан и ръководен от Фондацията.

Не на последно място като цел е посочено и търсенето на благоприятни условия за създаване на двустранни работни връзки сред културни и обществени институции в Обединеното кралство и България за образуване на разменни експозиции в двете страни в сферите на интерес на страните. Меморандумът се подписва за период от 3 календарни години и влиза в действие от деня на подписването.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР