В делото за петимата българи, обвинени във Великобритания в няколко

...
В делото за петимата българи, обвинени във Великобритания в няколко
Коментари Харесай

Обвинените за шпионаж във Великобритания: Прочут мошеник, свързан с ГРУ, им е давал задачи

В делото за петимата българи, упрекнати във Англия в няколко закононарушения, в това число шпионаж и скрит план за похищение на хора, се появи името на един от най-издирваните мошеници в света. Според прокуратурата те са заговорничили с " персона, известна като " Ян Марсалек, от който Орлин Русев, считан за водач на групата, бил получавал задания от чужбина. Австриецът Марсалек не е обвинен по това дело, заяви Би Би Си, представени от " Дневник "

Руското проверяващо издание The Insider, един от главните сътрудници на групата " Белингкат " (Bellingcat) подсети, че дружно с немското сп. " Шпигел " още през 2020 година са открили, че Марсалек е избягал от Австрия през Беларус в Русия на 19 юни. Това е ден откакто инспектори откриха изгубването на над 1.5 милиарда $ в салдото на немската компания за разплащания Wirecard - един от най-големите кавги във финансовите среди на страната през последните години.

Последвали следствия откриха тясна връзка на Марсалек с съветските спецслужби и в частност от 2015 година с Главното ръководство на съветската войска, по-известно със остарялото си име Главно разследващо ръководство (ГРУ).
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg