В Държавната дума на Русия се сформира работна група за

...
В Държавната дума на Русия се сформира работна група за
Коментари Харесай

Русия предприема мерки срещу напусналите страната

В Държавната дума на Русия се образува работна група за изследване на вероятните ограничения против жители, напуснали Русия, които, съгласно съветските управляващи, обществено дискредитират съветската войска и поддържат Украйна. Това заяви за съветския вестник " Известия " Елена Ямполская, началник на Комисията по просвета на Държавната дума, която съгласно вестника ще управлява новосформираната група, оповестява Руската работа на Би Би Си.

" Ще поканим представители на всички ведомства, свързани както с филантропичната сфера, по този начин и със сигурността. Вече има оферти за възможни промени в законодателството, както и обикновени въпроси към силовите структури, както и към Министерството на културата, на стопанската система, Централната банка, по какъв начин ще сработят едни или други към този момент съществуващи ограничения ", сподели тя.

Според Ямполская първата среща на групата е планувана за средата на февруари. Предложенията, които депутатите считат за най-ефективни, те ще изпратят на ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин и, в случай че той ги поддържа, ще приготвят съответните законопроекти.

По-рано през януари Володин предложи да се конфискува имуществото на тези руснаци, които съгласно него дискредитират съветските въоръжени сили от чужбина. Ямполская в този момент увери, че " не приказваме за обстоятелството, че за някои думи просто би трябвало да лишим някого от нещо ".

Припомняме, че на 21 септември съветският президент Владимир Путин издаде декрет за " частична готовност " на 300 хиляди резервисти и това отприщи невиждана вълна от бягство на млади и трудоспособни хора от Русия. Още след нахлуването в Украйна доста руснаци напуснаха страната си - било от боязън от готовност и изпращане на фронта или от противоречие с нападателната политика на съветския президент, само че това беше нищо спрямо всеобщото бягство след указа за готовност. Предполага се, че над един милион млади и трудоспособни хора - най-вече хора с обучение и благоприятни условия, под паника избягаха от Русия кой на където може - към Грузия, Казахстан, Турция, Сърбия, другите средноазиатски някогашни руски републики и даже в Монголия.

Още на 4 март съветската Държавна дума одобри закон против дискредитирането на въоръжените сили на Руската федерация. Със закона се вкара период за отнемане от независимост за такова закононарушение до 15 години, като такова се постанова, в случай че " фейковете " доведат до съществени последствия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР