В държавата в момента върви пълзящ преврат. Колко време вече

...
В държавата в момента върви пълзящ преврат. Колко време вече
Коментари Харесай

Стефан Цанев: В държавата в момента върви пълзящ преврат

" В страната сега върви пълзящ прелом. Колко време към този момент ръководи президента? Кръгла година ще стане. Румен Радев ръководи страната, тихомълком обсеби властта. Очаквам да направи речта на цар Борис III. Страх ме е, че демокрацията губи своите позиции, партиите се държат неприлично и хората не ги желаят. Ситуацията ми припомня на 1934 година ", сподели Стефан Цанев по Българска национална телевизия.

Писателят разяснява и абсурда в Народния спектакъл " Иван Вазов ", тръгнал откакто режисьорът Александър Морфов надраска вратата на пиарката на театъра Велислава Кръстева - някогашен народен представител от Движение за права и свободи.

" Причината за абсурда не е Александър Морфов, а на госпожа Кръстева. Не може представител на Народния спектакъл да ухава обществено водач на някаква партия. И то много унизително. С това се унижава целия спектакъл. Някой може би не й е споделил, че не трябва да прави това. Директорът на театъра Васил Василев е човек на Българска социалистическа партия, само че до момента не съм чувал да го упрекне по тази причина. Ако на следващия ден на идващите избори той иде да съпровожда Корнелия Нинова и се държи по този начин унизително пред нея, както госпожа Кръстева пред Доган, то на другия ден и на неговата врата ще бъде написано също " Изчезвай Българска социалистическа партия ".

Според писятеля може да имаш политически убеждения, само че нямаш право да ги проявяваш от името на своята власт. Когато видял Велислава Кръстева да съпровожда Ахмед Доган на изборите си споделил: Браво на Доган, прилапа и Народния спектакъл!

" Нардодния спектакъл е на повече от 100 години, през това време толкоз партии са се изредили, само че театърът остава. Творецът може да разреши да бъде ухажван от властта, само че не и той да ухажва властта ", разяснява още създателят, представен от " 24 часа ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР