В Да, България - най-голямата партия в дясното обединение Демократична

...
В Да, България - най-голямата партия в дясното обединение Демократична
Коментари Харесай

Гласуване в Да, Бългтария: 55:5 срещу кабинет с ГЕРБ

В " Да, България " - най-голямата партия в дясното обединяване " Демократична България ", са с огромно мнозинстно срещу вероятно присъединяване в кабинет в ГЕРБ.

На извършено вътрешно гласоподаване резултатът е бил 55 гласа срещу и 5 за такава коалиция. Това сподели депутатът Атанас Славов (ДБ) в изявление за Нова нюз.

По думите му, от Демократична България не виждали опция за поддръжка на първия мандат - макар настоятелната покана на ГЕРБ. Партията на Борисов през днешния ден разгласи, че ще предложи експертен състав на кабинет, само че не уточни имена.

Демократична България ще упорства президентът да наложи несъгласие на измененията в Изборния кодекс, които върнаха гласуването с хартиени бюлетини. Славов повтори тезата на Демократична България, че редакциите на кодекса са трансформирали машините в скъпи принтери.

„ Машини ще има, само че те няма да пресмятат резултатите, няма да има протокол от машинното гласоподаване. Броените изрезки стават бюлетини от машинно гласоподаване. Превръщаме машините в скъпоструващи принтери. Близо 70-80 милиона са дадени за машини, с цел да бъдат принтери ”, съобщи той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР