В чужбина изборите за български парламент започват още тази вечер.

...
В чужбина изборите за български парламент започват още тази вечер.
Коментари Харесай

Гласуване в зад граница: Има общо 465 изборни секции в 69 страни

В чужбина изборите за български парламент стартират още довечера.

След по- малко от два часа отварят секциите в Нова Зеландия.

Българските жители зад граница могат да гласоподават в общо 465 изборни секции в 69 страни.

Във Англия има наложителна 10-дневна карантина за всички идващи, което ще попречи на част от близо 250-те хиляди българи на Острова да упражнят правото си на глас.

„ Наложи ми се да пътувам до България, бях на заравяне и в този момент нямаме право да гласуваме по интернет, не може по пощата. Това ще бъде първия път, в който няма да гласоподавам “, споделя Пепа Йорданова, Англия.

В Германия секциите са рекорден брой - 69.

„ Аз не съм дал своя вот от - 90-та ли беше демокрацията, като пристигна? Тогава гласувах веднъж. Тази година определно взех решение, че би трябвало да гласоподавам, а още повече, че направиха изборна секция в нашия град “, сподели Христо Монев, българин, живеещ в Кемниц

Испания е втората страна с най-вече секции в чужбина.

„ Много по-голяма мотивация - двойно повече заявки, хората виждат проблеми в България и желаят да вземат участие по-активно в протичащото се в страната ни “, счита Ангел Ангелов – наблюдаващ.

А във Франция ще се гласоподава в 18 секции.

„ Ще гласоподавам в неделя, тъй като към този момент съм работил в България и може би отново ще отида да работя там “, споделя Боян Трибулен, студент в Тулуза.

Желаещите да гласоподават би трябвало да попълнят декларация, налична на уеб страницата на посолството ни в Париж, поради строгите ограничаващи ограничения в цялата страна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР