В четвъртия ден от обявеното бедствено положение, заради безводието в

...
В четвъртия ден от обявеното бедствено положение, заради безводието в
Коментари Харесай

Мерки срещу безводието в Свищов

В четвъртия ден от оповестеното бедствено състояние, поради безводието в 8 свищовски села, министърът на районното развиване Иван Шишков, регионалният шеф на Велико Търново Георги Гугучков и кметът на Свищов Генчо Генчев ще търсят благоприятни условия за незабавно целево финансиране за поправки на довеждащите водопроводи. За част от селата загубите по мрежата са 80-90 %.

От две години има планове и издадени позволения за градеж за замяна на довеждащите водопроводи на най-засегнатите свищовски села, само че финансирането от порядъка на 4 милиона лв. не е по силите на общината и на локалното ВиК, съобщи за БНР кметът на Свищов Генчо Генчев и разясни за задачата на днешната среща при районния министър Иван Шишков.

" Предоставяне на информация за положението на водопреносната мрежа и да набележим ограничения какво може Министерството на районното развиване да помогне, вероятно, за облекчение на обстановката в която се намираме. Ще настояваме за целево финансиране за спешна замяна на довеждащата инфраструктура до обитаемоте места. В противоположен случай няма да можем изобщо да решим казуса. “

С близо 600 хиляда лв. стартира спешна замяна на 2400 метра от водопровода до Българско сливово, което е едно от осемте свищовски села в бедствено състояние и загубите на вода по мрежата са 80 %. Търси се финансиране за ВиК инфраструктурата на останалите 7 села.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР