В четвъртък вечерта, след затварянето на финансовите пазари, американската компания

...
В четвъртък вечерта, след затварянето на финансовите пазари, американската компания
Коментари Харесай

Хакери удариха приложението на Under Armor - MyFitnessPal

В четвъртък вечерта, след затварянето на финансовите пазари, американската компания за спортна екипировка Under Armor разгласи, че нейното приложение MyFitnessPal е било ударено от хакери. Според изказването на компанията пробивът е провокирал приключване на данни от 150 милиона акаунта.

" Разследването демонстрира, че засегнатата информация включва потребителски имена, имейл адреси и хеширани пароли, по огромната част от които основани на функционалността за хеширане bcrypt ", допълниха от организацията, като са безапелационни, че данни от платежни карти не са наранени.

Прочетете още: Компаниите не престават да подценяват IoT сигурността

Понастоящем Under Armor уведомява потребителите на MyFitnessPal за нарушаването посредством имейли и известия в приложението и приканва всички да трансформират паролите си.

Благодарение на придобиването на няколко компании за фитнес приложения, в това число MyFitnessPal, Under Armor натрупа големи количества данни както за професионални спортисти, по този начин и за фитнес запалянковци. Компанията даже твърди, че има най-голямата база данни за държанието на спортистите, в това число статистики, включващи тренировки, хранене, сън и така нататък Според компанията този масив се употребява за основаването на по-умни уредите.

Данните помогнаха на Under Armor да се трансформира от производител на облекло в компания за спортни достижения и технологии, съперничеща даже на мастодонти като Nike. В обвързваните с Armor фитнес платформи влизат UA Record, MapMyFitness, Endomondo и MyFitnessPal, като всички те работят с Amazon Web Services.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР