В четвъртък в 18.30 официално встъпва в длъжност новият кмет

...
В четвъртък в 18.30 официално встъпва в длъжност новият кмет
Коментари Харесай

Новият кмет на Истанбул встъпва в длъжност

В четвъртък в 18.30 публично встъпва в служба новият кмет на Истанбул Екрем Имамоглу. След като кметскиат му мандат бе лишен, а предходните избори в Истанбул на 31 март бяха касирани, на 23 юни той реализира втора, още по-убедителна победа в една извънредно тежка предизборна акция.

Имамоглу бе определен за повторно с гласовете на 54,22 на 100 от гласоподавателите против 42,99 % за съперника му от ръководещата партия Бинали Йълдъръм. Измерена като брой гласове разликата сред двамата е към 770 хиляди.

Събитието е знаменателно. След като в продължение на 25 години бе под контрола на ръководещата партия, 16-милионният мегаполис мина в главната опозиционна мощ - Народнорепубликанската партия (НРП) - най-старата политическа групировка на Турция, учредена от Мустафа Кемал Ататюрк, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Кореспондентът на организацията в Истанбул оповестява, че постройката на Голямата община на града е празнично украсена, а в кметския кабинет към този момент са сложени знакови за опозиционната НРП предмети, които бяха отстранени, откакто му бе лишен първият мандат. Сред тях е огромен портрет на Ататюрк, окачан тъкмо зад кметското кресло.

В изявление за Си Ен Ен новият кмет съобщи, че първата му задача като градоначалник ще бъде да ревизира изказванията за корупция и нередности в общината. По думите му тази активност ще се прави благодарение на задгранични компании с опит в следствията на корупция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР