В четвъртък Пленумът на Висшия съдебен съвет отказа да вземе

...
В четвъртък Пленумът на Висшия съдебен съвет отказа да вземе
Коментари Харесай

Лозан Панов заформи нов скандал!

В четвъртък Пленумът на Висшия правосъден съвет отхвърли да вземе отношение по дискутираните ремонти за изменение на Закона за правосъдната власт, които плануват ограничение на непрозрачното финансиране на неправителствени и професионални организации от задгранични донори, като се изключи фондовете от Европейския съюз.

Само няколко часа по-късно, пресслужбата на Върховния касационен съд популяризира известие до медиите, в което се твърди, че “върховните съдии” са се оповестили против поправките в Закон за съдебната власт.

Прави усещане, че мнението на Върховен касационен съд не е подписано нито от Панов, нито от неговите заместници. Не е ясно и какъв брой от висшите съдии са осведомени със наличието и са го подписали. Във Върховен касационен съд работят към 85 магистрата.

Към този миг е ясно единствено, че няма данни така наречен “становище” да е било обсъждано на Общо заседание на Пленума на Върховен касационен съд, нито на обособените колегии на висшата правосъдна инстанция. Поне до през вчерашния ден не е имало информация такова съвещание да е планувано. Не е ясно нито кой, нито по кое време, нито по какъв начин е изготвил тъкмо тази редакция на текста, както и дали е признат с най-малко половината от настоящите съдии във Върховен касационен съд.

На процедура, Панов за следващ път използва Върховен касационен съд в обслужване на непознати олигархични ползи. Ако се окаже, че ръководителят на Върховен касационен съд е фабрикувал така наречен “становище” и то не е било дискутирано и признато по надлежния ред, а е плод на авторство на Панов и неколцина магистрати от компрометираната върхушка на Съюза на съдиите в България, то това е задоволителен мотив за неотложно задействане на процедура по прибързано премахване на административния началник на Върховен касационен съд.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР