В четвъртък новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън призова отново

...
В четвъртък новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън призова отново
Коментари Харесай

Байдън зове американците да празнуват Деня на благодарността вкъщи


В четвъртък новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън прикани още веднъж американци те да си останат у дома по време на дългия уикенд за Деня на благодарността в опит да се ограничи разпространяването на ковид а.

" Денят на благодарността постоянно е бил особено време за семейство Байдън. И въпреки да знам, че това не е методът, по който доста от нас се надяваха да прекарат празника, дребният акт да останем у дома е подарък за нашите сънародници американци ", написа Байдън в Туитър, съобщи БНР.

Според последните данни на университета " Джонс Хопкинс ", новите случаи на Covid-19 в Съединени американски щати доближиха през последното денонощие 181 490, до момента в който броят на умрелите се усили с 2297.

Така общо 12,78 американци се заразиха с ковид от началото на пандемията, като броят на умрелите доближи 262 283.

Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) също предложиха " настоятелно " американци те да заобикалят пътувания, с цел да видят членове на техните фамилии и другари за Деня на благодарността.

" Тъй като следим експоненциален напредък в случаите и опцията за преместване на заболявания или инфекции от една част на страната в друга, нашата рекомендация е да заобикаляме пътуванията по това време “, уточни доктор Хенри Уолк от CDC.

Въпреки тези апели се чака към 50 милиона американци да пътуват, най-вече с кола, от сряда, 25-и ноември до неделя, 29-и ноември, като това ще бъдат единствено 5 милиона по-малко американци , които пътува за Деня на благодарността през предходната година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР