В четвъртък Кремъл заяви, че заявената от Украйна цел да

...
В четвъртък Кремъл заяви, че заявената от Украйна цел да
Коментари Харесай

Кремъл: Желанието на Украйна да си върне Крим е „пряка заплаха“ за Русия

В четвъртък Кремъл съобщи, че декларираната от Украйна цел да си върне Крим, който Москва завзе през 2014 година, съставлява " директна опасност " за Русия, до момента в който напрежението в спора на Киев с проруските сепаратисти се повишава.

В сряда украинският президент Владимир Зеленски съобщи, че Крим е украинска територия и задачата на Киев е да я " освободи ".
Съединени американски щати имали доказателства, че Русия възнамерява експанзия против Украйна
Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи в сряда, че Вашингтон е видял " доказателства ", че Русия може да възнамерява инвазия в Украй...

Той обаче се концентрира върху дипломатическите решения и не загатна за завладяването на полуострова със мощ.

" Говорейки в Народното събрание, Зеленски съобщи, че... връщането на Крим би трябвало да бъде главната цел и философия на Украйна ", съобщи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

" Ние преглеждаме това като директна опасност за Русия. “

" Подобна дефиниция, несъмнено, значи, че киевският режим има намерение да употребява всички налични средства - в това число мощ - с цел да навлезе в съветски район. Именно по този начин сме склонни да го възприемем. "

През последните седмици западните съдружници на Киев предизвестиха, че съветското навлизане в Украйна може да е неизбежно и че Москва може да употребява опасността за своята сигурност като предлог.
Москва: Украйна е струпала половината си войска към границата с Русия
Москва съобщи през днешния ден, че Украйна е струпала десетки хиляди бойци в източната част на страната, където Киев се бори с проруските сепар...

" Вероятността от военни дейности в Украйна към момента е огромна ", съобщи Песков в четвъртък.

" Това продължава да бъде въпрос на особена угриженост и паника за нас. Наблюдаваме увеличение на интензивността на провокационните дейности по контактната линия ".

Топ дипломатите на Съединени американски щати и техните съветски сътрудници ще се срещнат в Швеция в четвъртък, откакто Вашингтон изрази угриженост от съветското военно скупчване наоколо до Украйна.

Промосковските бунтовници завзеха два източни украински района малко откакто Русия анексира Крим в дълготраен спор, който е лишил живота на над 13 000 души.

Киев и западните му съдружници упрекват Москва, че поддържа сепаратистките бойци със сили и оръжия - изказвания, които Кремъл отхвърля.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР