В четвъртък към 20.30 ч. граничен полицейски автопатрул от ГПУ-Трън

...
В четвъртък към 20.30 ч. граничен полицейски автопатрул от ГПУ-Трън
Коментари Харесай

Задържаха бежанци и каналджия до с. Докьовци

В четвъртък към 20.30 ч. граничен полицейски автопатрул от ГПУ-Трън забелязал лек автомобил „ Ауди “ и джип „ Гранд Чероки “, движещи се един след различен към българо-сръбската граница. Двамата гранични служители на реда неотложно подали сигнал в дежурната част и последвали съмнителните коли. Въпреки подадените звукови и светлинни сигнали към водачите, те траяли придвижване в опит да избягат.

На пътя сред махала Русимовци и разклона за село Докьовци лекият автомобил пропуснал начело джипа. Впоследствие се оказало, че мигрантите са натоварени в джипа и по този начин му е дадена опция да се измъкне от преследването, осведомиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Междувременно, водачът на лекия автомобил опитал да избута от пътя граничните служители на реда, като блъснал отдясно служебния автомобил. Независимо от всичко, високопроходимият автомобил на Гранична полиция съумял да настигне джипа в землището на село Горочевци. След малко гонене и предупредителни изстрели във въздуха граничните служители на реда задържали водача - 45-годишен, престъпно проявен от София, който направил опит да избяга. При инспекцията в джипа са открити седем чужденци, по първични данни иракчани.

Каналджията и мигрантите са арестувани в ГПУ-Трън. Уведомена е районната прокуратура. Действията по случая не престават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР