В четвъртък Европейският парламент прие предложението за удостоверение, което утвърждава

...
В четвъртък Европейският парламент прие предложението за удостоверение, което утвърждава
Коментари Харесай

Зелена светлина за европейското удостоверение за Covid-19 и други международни акценти от седмицата

В четвъртък Европейският парламент одобри предлагането за уверение, което утвърждава правото на свободно придвижване в Европа по време на пандемията.
- Европейският парламент и Съветът на Европейския съюз тази седмица публично завършиха с Брекзит, като утвърдиха съглашението, с което се дефинират разпоредбите на бъдещите връзки сред Европейския съюз и Обединеното кралство.

- Европейската комисия заведе дело против „ АстраЗенека” поради забавените доставки на имунизацията ѝ против Covid-19, от този четвъртък до 17 май в Турция са в действие най-строгите ограничаващи ограничения от началото на пандемията, поради записаните по над 30 000 случая на ден, а здравната система на Индия е пред колапс вследствие на втората вълна. Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати издаде нови рекомендации за носенето на маски - приключилите имунизационната скица американци към този момент не е належащо да носят защитни маски навън.

- Минаха първите 100 дни от мандата на американския президент Джо Байдън. Той произнесе първата си тирада пред Конгреса като държавен глава. Точно преди седмица, на Международния ден в памет на жертвите на всеобщите убийства на арменци по време на Първата международна война, осъществени от Османската империя, Съединените щати станаха 32-та страна, която призна случилото се за геноцид.

- Остра съветска реакция откакто в сряда българската прокуратура заяви, че съществуват задоволително данни, с цел да се направи обосновано съмнение за взаимовръзка сред отравянето на оръжейния търговец Емилиян Гебрев през 2015-а в София, гърмежите в чешки военни хранилища през 2014-а и 4 "сходни " случая във военни фабрики и хранилища в България сред 2011-а и 2020-а. Междувременно, съветските управляващи включиха мрежата от районни щабове на Навални в листата на терористичните и екстремистки организации.

- В понеделник се навършиха 35 години от нуклеарната повреда в „ Чернобил”.

- Първата българска актриса с номинация за влиятелните кино оценки на американската киноакадемия Мария Бакалова не получи "Оскар " за най-хубава актриса в поддържаща женска роля.

- Майкъл Колинс, третият астронавт на борда на американската задача "Аполо 11 ", довела до първото кацане на Луната, умря в сряда на 90-годишна възраст след битка с рака.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР