В четвъртък ежедневните случаи на заразяване с коронавирус във Великобритания ...

В четвъртък ежедневните случаи на заразяване с коронавирус във Великобритания

Над 50 000 нови случаи на COVID-19 на Острова, най-много от юли

В четвъртък ежедневните случаи на заразяване с ковид във Англия набъбнаха до над 50 000 дневно за първи път от юли насам, оповестява БГНЕС.

Правителството още веднъж се опълчи на апелите за наново въвеждане на лишения.

Според последните статистически данни в Обединеното кралство са записани 52 009 нови случая - най-високата стойност от 17 юли насам.

Обединеното кралство е съумяло да сложи две дози ваксина на 79% от лицата на възраст 12 и повече години, а броят на хоспитализациите остава относително невисок.

Налице е напън върху всички, които не са се ваксинирали, да си слагат ваксина и има апел хората над 50 години и клинично накърнимите да се възползват от предлагането за трета бустерна ваксина, както и да си слагат противогрипни инжекции.

В сряда министърът на опазването на здравето Саджид Джавид омаловажи опасенията по отношение на настойчиво високите стойности и настоя, че не е време да се връщат ограничения като наложителното носене на маска на закрито. "Случаите се усилват. Те могат да достигнат до 100 000 дневно. Пандемията не е завършила ", съобщи Джавид на конференция.

"Разглеждаме деликатно данните, само че на този стадий няма да прилагаме нашия проект Б за изключителни ограничения ", настоя той.

Премиерът Борис Джонсън също се опълчи на апелите на здравните чиновници да се понижи излъчването на инфекцията при непосредствен контакт, поради опасенията, че възходящият брой може да претрупа лечебните заведения, които се занимават с други респираторни инфекции през зимните месеци.

"Наблюдаваме доста деликатно броя на заболелите всеки ден. Броят на инфекциите е висок, само че сме в границите на прогнозите ", сподели той.

В четвъртък Едуард Агар съобщи пред Sky News, че децата в учебна възраст са причина за нарасналите равнища на инфекции в Англия.

Броят на смъртните случаи във Англия възлиза на 139 146, което е вторият максимален брой смъртни случаи в Европа след Русия. По данни на университета "Джонс Хопкинс " общият брой на заболелите в страната отстъпва единствено на Съединени американски щати.

Източник: dnes.bg