В чест на 20-годишнината на седана Phaeton, Volkswagen показа за

...
В чест на 20-годишнината на седана Phaeton, Volkswagen показа за
Коментари Харесай

Volkswagen показа неродения нов Phaeton

В чест на 20-годишнината на седана Phaeton, Volkswagen сподели за първи път фотоси на работещ първообраз на второто потомство на модела, който по този начин и не беше пуснат на пазара. Колата не беше позволена до серия заради преориентирането към производството на електрически коли, макар че беше изцяло подготвена.
`Volkswagen

Вторият Phaeton е издигнат на платформата MLB от Audi и е първият, оборудван с дигитален кокпит Innovision, който се появи на Touareg две години по-късно. Представеният преди 20 години седан Phaeton във Volkswagen назовават ​​кола за ценители. Моделът устоя 14 години на поточната линия, само че заради преориентирането на марката към електрически коли през 2016 година, производството му беше спряно, а създаването на автомобила от второ потомство остана единствено във тип на първообраз.
`Volkswagen

За разлика от своя предходник, който беше построен върху платформата D1, споделена с Bentley Continental GT и Flying Spur, седанът Phaeton D2 използваше MLB базата на сегашния Touareg. Всъщност още през 2016 година той беше оборудван с цифровия кокпит Innovision, който се появи на кросоувъра единствено две години по-късно. За страдание, Volkswagen не разкрива кой мотор е инсталиран на прототипа, само че най-новите версии на Phaeton идват с 3.6 VR6 (280 к.с., 370 Нм) и 4.2 V8 (335 к.с., 430 Нм).
`Volkswagen

В същото време мотор 6.0 W12 беше конфигуриран на седани с дълга база от 2002 до 2011 година, развивайки 450 конски сили и 560 Nm въртящ миг. Въпреки това, най-необичайният елемент с четири порти беше петлитровият V10 TDI, оборудван с два турбокомпресора с променлива геометрия. Двигателят създава 313 к.с. и 750 Nm, което прави Phaeton най-мощният дизелов седан за времето си.
`Volkswagen

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР