В черновата на френското предложение към Република Северна Македония темата

...
В черновата на френското предложение към Република Северна Македония темата
Коментари Харесай

Какво съдържа френското предложение към РС Македония?

В черновата на френското предложение към Република Северна Македония тематиката със противоречивите въпроси по историята сред София и Скопие не е упомената, оповестява БТВ.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 577
За сметка на това Брюксел чака от югозападната ни съседка осезаеми резултати в постигането на добросъседски връзки, както и съблюдаване на Договора за другарство с България.

" Съветът приветства желанието на Северна Македония да стартира и реализира предпочитано съответните конституционни промени предвид на включването в конституцията на жители, които живеят в рамките на страната и които са част от други нации, като да вземем за пример българите ".

Късно нощес външният ни министър в оставка Теодора Генчовска бе сбита, че в действителност модифицирано френско предложение няма.

„ Знаете доста добре, приказвах го и на чуването - това е един пакет от три документа, преговорна рамка, умозаключение и протокол. Няма второ френско предложение “, безапелационна беше тя.

Според доцент Наум Кайчев, който е заместник-председател на смесената комисия сред двете страни, не е изненадващо, че историческите въпроси не са включени във френското предложение, защото те попадат в Договора сред София и Скопие от 2017 година.

„ Предложението включва някои модифицирани моменти, свързани с посрещане на упованията на държавното управление на Република Северна Македония, само че всъщност то резервира основата на предлагането и в този смисъл съм податлив да се доверя на нашето външно министерство, което твърди, че то е в сходство с решението на Народното събрание “, съобщи доцент Наум Кайчев.

Независимо от решенията на политиците обаче, взаимната историческа комисия се чака да заседава през септември по дискусионни въпроси към Средновековието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР