В Челябинск, в Регионалния аптечен склад, се подготвят комплекти за

...
В Челябинск, в Регионалния аптечен склад, се подготвят комплекти за
Коментари Харесай

Какво съдържа аптечката на мобилизираните руснаци?

В Челябинск, в Регионалния аптечен склад, се приготвят комплекти за първа помощ за мобилизираните, като общо описът ще включва 21 позиции от медикаменти . Това заяви ръководителят на съветския район Алексей Текслер в канала си в Telegram.

Алексей Текслер разясни, че тези медикаменти, които в действителност биха могли да оказват помощ на мобилизираните, попадат в комплекта за първа помощ. „ Опитахме се да вземем поради желанията, опита на военните, да оборудваме комплекта за първа помощ с това, от което в действителност се нуждаят. Общо в листата има 21 позиции “, написа губернаторът на Челябинск.

Комплектът за първа помощ включва широкоспектърен антибиотик, болкоуспокояващи и температуропонижаващи, противоязвени медикаменти и медикаменти за лекуване на болести на стомашно-чревния тракт и медикаменти за елементарна простуда . Освен това там мобилизираните ще могат да намерят превързочни материали, антисептици, стерилни кърпички и превързочни материали.

Руският президент Владимир Путин разгласи началото на частична готовност в страната от 21 септември. По думите на президента на набор в армията подлежат тези, които са в запаса, към този момент са служили в редовете на въоръжените сили на Русия и имат подобаваща военна компетентност.

Източник: Телеграм / Лента.ру
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР