В бургаското училище Александър Георгиев - Коджакафалията“ предстои да заработи

...
В бургаското училище Александър Георгиев - Коджакафалията“ предстои да заработи
Коментари Харесай

В бургаско училище отварят Център за космически изследвания

В бургаското учебно заведение „ Александър Георгиев - Коджакафалията “ следва да проработи Център за галактически проучвания.
" Центърът за галактически проучвания ще бъде едно новаторско креативно пространство, което ще даде опция да се допрян до едни действителни процеси, свързани с високотехнологичните промишлености. Идеята е, че сега съществуващите 5 пространства ще бъдат обединени в един повсеместен STEM център с тематично ядро галактическите изследвани. Самите занимания ще се водят по методиката на Европейското бюро за галактически просветителни запаси във Англия, което е под шапката на Европейската галактическа асоциация. Във всяко едно занимание учениците ще получават съответен план или предизвикателство, а самият екип ще бъде разграничен на няколко микроекипа – откриватели, инженери, дизайнери и информационен екип, тъй че те дружно да обмислят разнообразни разновидности за превъзмогване на съответното предизвикателство или намиране на съответно научно или софтуерно решение. Да тестват своите прототипи, които ще конструират със средствата на роботиката и програмирането. По този метод те ще научават доста повече за света към себе си. Нека не забравяме, че, изключително през последната година, галактическите проучвания се развиха на още по-голяма висота – приказваме за XXI век като века на космоса. Освен това, по този метод те ще научат доста повече за това по какъв начин работи една стартъп организация – какви звена има в една високотехнологична компания, какви функции има всеки един от служащите, т.е. те ще усвояват и чисто работни привички. " Това описа шефът на учебното заведение Михаил Ненов в изявление за организация „ Фокус “.
 Пожарникари от Доспат избавиха шест ловни кученца Пожарникари от Доспат избавиха шест ловни кученца
Шест ловни кученца са били избавени през вчерашния ден при наводнението в Доспатско, оповестяват от полицията. Сигналът за отнесените дребни кучета пос...
Училището е първото главно, което дава базисни познания и умения за по-нататъшно кариерно развиване в региона на осведомителните технологии. То е и едно от шестте на територията на града, където следва да бъдат разкрити високотехнологични центрове и кабинети
" Идеята за основаването на този център стартира още в края на предходната година когато по един различен план работихме с Европейското бюро за галактически просветителни запаси. „ Космически проучвания “ като предмет стартира да се внедрява в учебното заведение още през тази образователна година – те към този момент имат занимания. Единственото, което ни липсва, е самото пространство, където да се случват занятията, както и част от оборудването. Така или другояче заниманията се приспособяват по този начин, че да не се стопира процесът на внедряване на методиката. В същото време, самата тематика разрешава и доста работа във виртуалното пространство – от разстояние, тъй че даже провеждането на образование във виртуална среда не пречи на реализирането на плана. ", добави още шефът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР