В Бургаско заловиха група нелегални мигранти, превозвани в линейка. Задържани

...
В Бургаско заловиха група нелегални мигранти, превозвани в линейка. Задържани
Коментари Харесай

Заловиха 14 мигранти, превозвани в линейка

В Бургаско заловиха група незаконни мигранти, транспортирани в кола за спешна помощ. Задържани са 14 души, оповестиха от прокуратурата в града. Мигрантите са от тунизийски, либийски и сирийски генезис, удостовери прокурор Мария Маркова. Шофьорът е бил облечен с престилка на фелдшер и е имитирал транспорт на незабавен пациент.

Водачът на колата за спешна помощ е с повдигнато обвиняване и е арестуван за 72 часа. За този тип закононарушение се планува отнемане от независимост от 1 до 6 години и санкция от 5 до 20 хиляди лв.. Установено е и съществуването на наркотични субстанции във лидера. Имало е и сателит с него, само че неговата роля занапред ще се открива.

Превозното средство е било със софийска регистрация. То е било с всички отличителни белези на транспортно средство от лечебно заведение. То се е придвижвало до контролно-пропусквателен пункт " Малко Търново " и назад към столицата, съобщи прокурор Маркова.

" Знаели са, че всички транспортни средства подлежат на инспекция през КПП-та, които от известно време са на територията на област Бургаско, са употребявали автомобил със специфичен режим, който не се ревизира всекидневно, поради спешността на случая не го постанова. Линейката е спряна на контролно-пропусквателен пункт ", акцентира тя.

" Линейката е закупена през ноември от компания без предмет на активност медицински услуги. Автомобилът е взет от автокъща от София. Това е първият курс на колата за спешна помощ, чиято цел очевидно е била да се употребява за тъкмо този тип незаконна активност ", уточни шефът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Той съобщи, че лидерът на колата за спешна помощ, който е и притежател на автомобила, не е престъпно проявен и е от София.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР