В Бургас започна първото дело за катастрофата с автобус с

...
В Бургас започна първото дело за катастрофата с автобус с
Коментари Харесай

В Бургас започна делото за катастрофата с автобус с мигранти, при която загинаха полицаи

В Бургас стартира първото дело за злополуката с рейс с мигранти, при която починаха двама служители на реда - Йордан Илиев и Атанас Градев. Инцидентът е от август предходната година, а подсъдими са трима сирийци. Тримата сирийци са упрекнати в общо 4 закононарушения. 

Защитата на сириеца Омар Аднан  иска скъсен развой и условна присъда за каналджийство, само че от прокуратурата упорстват за затвор от една до шест години. Припомняме, че той управляваше  рейса с мигранти , който злополуката и умъртви на място иниформени чиновници на реда. 

Сириецът Омар е пълновръстен и може да получи от 15 до 20 години затвор

Първоначално Омар твърдеше, че е малолетен. Сложна експертиза обаче потвърди, че той е на над 18 години и може да понесе правосъдна отговорност за действието си.

Днешното съвещание е за каналджийство – в рейса, движещ се с висока скорост, е имало 47 незаконни мигранти.  Омар обаче ще дава отговор и за това, че е попречил на служителите на реда да изпълнят служебните си отговорности, както и че е карал с висока скорост и без брошура, а транспортното средство е било с подправени регистрационни табели. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР