В Бургас заловиха трафикант на мигранти, който ги превозвал в

...
В Бургас заловиха трафикант на мигранти, който ги превозвал в
Коментари Харесай

Прокуратурата: Мнимият лекар, превозващ мигранти с частна линейка, е бил дрогиран

В Бургас заловиха трафикант на мигранти, който ги превозвал в кола за спешна помощ, преоблечен с бяла престилка и здравна маска. При инспекция на жандармерия в транспортното средство са открити 14 мигранти. Задържаният е 31-годишен софиянец, който е дал и позитивна проба за приложимост на амфетамини.  

„ Днес следва да бъде поискана от прокуратурата непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража ”. Това съобщи районният прокурор на Бургас Мария Маркова. Наказанието за сходно закононарушение е сред 1 и 6 години отнемане от независимост и от 5000 до 20 000 лв. санкция. 

По думите ѝ колата за спешна помощ е закупена месец преди закононарушението. Тогава е записано и сдружението, закупило автомобила. То няма предмет на активност за здравно обслужване. Линейката е пътувала от София, а мигрантите са качени в гориста околност на черен път в региона на Малко Търново и на село Стоилово. Те са пътували в посока на Кабиле, с цел да се качат на автомагистралата, само че преди този момент са били спрени.

Сумата за трафикирането на един човек варира сред 3500 до 4500 евро или долари. Водачът на колата за спешна помощ е отказало да дава пояснения за случилото се. Той няма престъпно минало. Не е осъждан до този миг. Посочва, че е шеф на сдружението, което е закупило колата за спешна помощ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР