В Бургас спират линии на градския транспорт заради високите сметки

...
В Бургас спират линии на градския транспорт заради високите сметки
Коментари Харесай

Заради скъпия ток: В Бургас орязват градския транспорт, предвиждат и поскъпване

В Бургас стопират линии на градския превоз поради високите сметки за ток, метан и дизел, заяви bTV. Подобно прекъсване може да се случи и в София. В морския град стопират линиите на тролейбусите от петък, а от довечера стопира нощната автобусна линия.

 Метрото и електротранспортът в София не могат да платят сметките си за ток Виж още

Преустановяват се още късните линии на рейсовете в града, по този начин последният публичен превоз ще минава в 22 ч., вместо в 23 ч.

Заради пандемията и онлайн образованието на огромна част от учениците, градският транспортьор е решил, че може да вкара ограничавания.

" В тази обстановка на повишени цени на електроенегията, метана, дизела, неналичието на пасажери - към този момент се отразява фрапантно върху финансовото положение на компанията. Мерките следват една след друга, докато успеем да вържем салдото ", изясни Петко Драгнев от " Бургасбус ".

Предвижда се и редуциране на чиновници. " В момента редуцираме работещите пенсионери, тъй като те имат различен приход, нека да не се постанова да редуцираме и в работоспособна възраст ", добави Драгнев.

Пътниците са обезпокоени, че по този начин ще се стигне до претъпкани рейсове в пиковите часове. В Бургас плануват и повишаване на билетчето за градския превоз, разисква се то да бъде увеличено от 1,50 на 1,70 лева

В София също плануват ограничавания.

" Метрото получи сметка от над 3,7 млн. лева за месец декември, обезщетения към момента не се изплащат този месец, а в това време през предходната година са имали сметка от 1,1 млн. лева Заради рестриктивните мерки в закона за обществените финанси, Столична община може да харчи единствено толкоз, колкото е харчила предходната година ", изясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

Общините са изпратили искане до Министерството на финансите да дадат инструкции по какъв начин да се оправят с незадоволителния финансов запас.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР