В Бургас ще бъдат доставени 34 нови електрически автобуса, които

...
В Бургас ще бъдат доставени 34 нови електрически автобуса, които
Коментари Харесай

Бургасбус подписа договор за доставка на нови 34 електрически автобуса

В Бургас ще бъдат доставени 34 нови електрически рейса, които ще обслужват линиите на градския превоз. Договорът за доставка е подписан. Автобусите са италианско произвеждане, оповестиха от пресцентъра на общината.

С стартирането в придвижване на новите рейсове ще се усъвършенства комфортът за жителите, които употребяват публичния превоз за напредване до разнообразни точки на града.

Автобусите ще са оборудвани с камери за видеонаблюдение, GPS система, която ще разрешава да се следи неговото придвижване във всеки миг, климатична система за поддържане на температурата, рампа за хора с колички, сподели кметът на Бургас Димитър Николов.

Предвидено е въздушните и климатични съоръжения в автобусния салон да са оборудвани със специфични противовирусни филтри, които ще защищават разпространяването на COVID-19 измежду пасажерите, посочи кметът.

Използването на градски електрически рейсове ще разрешава да се спестят обилни разноски за гориво, като в това време сензитивно ще се лимитира замърсяването на въздуха с въглеродни излъчвания.

Осигуряването на новите транспортни средства се реализира по плана " Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Бургас посредством рационализация на публичния превоз ". Партньори в него са локалната община и общинската компания " Бургасбус ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР