В Бургас кметове на погранични общини поискаха засилено полицейско присъствие.

...
В Бургас кметове на погранични общини поискаха засилено полицейско присъствие.
Коментари Харесай

Спешна среща заради мигрантите: Променя ли се профилът на трафикантите?


В Бургас кметове на погранични общини желаеха засилено полицейско наличие. в района провокира незабавна среща на прокуратурата, полицията и локалната власт.

Два месеца откакто на входовете и изходите на Бургас бяха построени 7 стационарни КПП-та, от полицията регистрираха, че те дават резултат.

Малка част от водачите, пренасящи незаконни мигранти, съумяват да ги пробият, без да бъдат арестувани. За сериозен растеж на закононарушенията, свързани с, предизвестиха от държавното обвиняване.

Само в Районната прокуратура в Бургас се водят 380 каузи против каналджии. А миграционният напън през последните месеци е изместил битовата престъпност в Бургаско.

„ По отношение на миграционния напън несъмнено това е невиждан, няма аналог… От началото на годината имаме открити причинители от 17 разнообразни страни - приказваме за Германия, Франция, освен страни от Източния блок. Така че може да се каже, че в реалност профилът на трафикантите се е трансформирал. Онзи ден имаме несъблюдение на полицейско предписание на подобен автомобил. Най-доброто и най-важното в тази ситуация е, че няма случай. Така или другояче полицейските чиновници са показали професионализъм и са съумели да задържат лицето, без да има потърпевши и материални вреди “, съобщи комисар Емил Павлов - зам.-директор, ОД на МВР-Бургас.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР