В БСП се скараха заради социалния пол. На закрито заседание

...
В БСП се скараха заради социалния пол. На закрито заседание
Коментари Харесай

В БСП се скараха заради „социалния пол”

В Българска социалистическа партия се скараха поради „ обществения пол ”. На закрито съвещание на Националния съвет на партията, водачът й Корнелия Нинова и водачът на ПЕС Сергей Станишев влязоха в конфликт поради ратификацията на Истанбулската спогодба. Станишев упорства за приемане на документа, даже загатнал, че в противоположен случай БСП може да бъде изключена от фамилията на европейските социалисти.

Според Нинова обаче има национални тематики, които стоят над европейските. Разнопосочни са позициите и измежду членовете на Националния съвет на левицата. Изразени са даже отзиви, че приемането на конвенцията е все едно да се вкарат порно подиуми в романа „ Война и мир ”.

Въпреки,че преди дни БСП излезе с безапелационна позиция срещу Истанбулската конвенцията и настоя Министерски съвет да отдръпна решението и документа да не се преглежда в Народното събрание, на днешния пленум на левицата стана ясно, че в партията не са единни по този въпрос. Преди съвещанието Сергей Станишев сподели, че в България дебатът е килнат,  че страховете на хората са измислени и мощно пресилени. Те по думите му изместват същинския проблем.

" Истинският проблем, който не търпи отсрочване, е насилието над дамите. През последната година 3 дами бяха убити от техните сътрудници след многократни недоволства за принуждение ", изясни той.

Коренно противоположно мнение изрази Светлана Шаренкова.

" Българското законодателство всички тези проблеми ги е решило доста от дълго време. Както Унгария и други страни не са съгласни да одобряват тази спогодба, по този начин и България би следвало да не я одобри ", изясни Шаренкова.  

Славчо Велков счита, че конвенцията няма да бъде утвърдена от Народното събрание.  

" Аз мисля, че няма да се стигне до ратификация, тъй като просто няма да се одобри. Като имаме поради настройките на някои парламентарни групи, в това число и от болшинството ", изясни Велков.

Споровете на " Позитано " за и срещу Истанбулската конвенция продължиха повече от три часа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР