В Британската библиотека кураторът Анди Линехан разгледа внимателно последната новост

...
В Британската библиотека кураторът Анди Линехан разгледа внимателно последната новост
Коментари Харесай

Виниловата плоча става на 70 години

В Британската библиотека кураторът Анди Линехан прегледа деликатно последната оригиналност в богатия й списък от касетки, албуми и компактдискове - винилова плоча, белязала историята на музиката , съобщи Ройтерс.
 
 ThinkStock/Getty Images

Става въпрос за първата винилова плоча , която е издадена през 1948 година в Съединени американски щати и е с концерта в ми минор от Менделсон в осъществяване на цигуларя Нейтън Милстейн с Нюйоркската филхармония. Дългосвирещата плоча разрешава да се запишат по-дълги композиции, като трансформира метода, по който слушателите се любуват на музиката.
 
" Появата на дългосвирещата плоча на бял свят е огромна крачка напред за звукозаписната промишленост и слушателите ", съобщи Линехан. " По-рано е можело да се слуша запис с времетраене едвам към 3 минути от едната страна на плочата, а с появяването на дългосвирещата плоча към този момент може да се слушат композиции с времетраене 20 минути заради по-бавните й обороти на въртене. Това значи, че от едната й страна може да се запише цяло произведение класическа музика или плочата да включва няколко песни ", добави той.
 
 ThinkStock/Getty Images-->

В четвъртък се навършват 70 години, откогато " Кълъмбия рекърдс " вкара в приложимост дългосвирещите плочи. По този мотив компанията " Хиз мастерс войс " взаимно със " Сони класикъл " създаде 500 копия на плочата със записа на концерта, предопределени за почитателите, като едно от копията бе дарено на архива на Британската библиотека.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР