В Бразилия започна Световният форум за водата. ООН и голям

...
В Бразилия започна Световният форум за водата. ООН и голям
Коментари Харесай

ООН с призив за бързи действия, за да не остане Земята без вода

В Бразилия стартира Световният конгрес за водата . Организация на обединените нации и огромен брой политици и експерти, събрали се в бразилската столица, приканиха за по-бързи дейности, с цел да не стартира да страда Земята от дефицит на вода, съобщи Агенция Франс Прес.
 
" Просто няма време за губене ", сподели при откриването на осмото издание на форума президентът на Бразилия Мишел Темер .

Страната, където се намира 18% от годната за пиянство вода на планетата, страда от 2012 година, в североизточната си част, от най-продължителната суша в своята история , отбелязва Агенция Франс Прес. " Има консенсус - животът на Земята е застрашен, в случай че не съблюдаваме границите на природата ", предизвести Темер.
 

Организация на обединените нации показа извънредно обезпокоителен отчет , съгласно който близо половината от популацията на планетата , 3,6 милиарда души, живее в региони, където може да няма вода минимум един месец в годината . Според прогнозите броят на застрашените хора ще доближи 5,7 милиарда през 2050 година
 

Форумът, който ще продължи до петък под мотото " Да си поделим водата ", е събрал 40 000 участници, измежду които петнадесетина държавни ръководители, 300 кметове от целия свят, както и десетки учени и еколози.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР