В Бразилия започна Световният форум за водата. ООН и голям

...
В Бразилия започна Световният форум за водата. ООН и голям
Коментари Харесай

ООН: Спешни мерки или оставаме без вода

В Бразилия стартира Световният конгрес за водата. Организация на обединените нации и огромен брой политици и експерти, събрали се в бразилската столица, приканиха за по-бързи дейности, с цел да не стартира да страда Земята от дефицит на вода, съобщи Reuters.

"Просто няма време за губене ", сподели при откриването на осмото издание на форума президентът на Бразилия Мишел Темер.

Страната, където се намира 18 % от годната за пиянство вода на планетата, страда от 2012 година, в североизточната си част, от най-продължителната суша в своята история.

"Има консенсус - животът на Земята е застрашен, в случай че не съблюдаваме границите на природата ", предизвести Темер.



Организация на обединените нации показа извънредно обезпокоителен отчет, съгласно който близо половината от популацията на планетата, 3,6 милиарда души, живее в региони, където може да няма вода минимум един месец в годината. Според прогнозите броят на застрашените хора ще доближи 5,7 милиарда през 2050 година

Форумът, който се организира до петък под мотото "Да си поделим водата ", е събрал 40 000 участници, измежду които петнадесетина държавни ръководители, 300 кметове от целия свят, както и десетки учени и еколози.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР