В Ботевград беше даден старт на инициативата Мартенски дни на

...
В Ботевград беше даден старт на инициативата Мартенски дни на
Коментари Харесай

Мартенски дни на изкуствата в община Ботевград

В Ботевград беше даден старт на самодейността Мартенски дни на изкуствата . Тази вечер, от 18.30 часа, жителите и гостите на общината могат да посетят концерта „ Усещане за пролет “ на Общинския духов оркестър – Ботевград.
Програмата ще продължи на 23 март, когато се навършват 110 години от гибелта на Стамен Панчев – създател и държавник, гражданин на Ботевград. В негова памет е концерта „ Поетът с цигулката “, който ще се организира в дребния салон на читалището от 18.30 часа. Участие ще вземат Смесен градски хор „ Стамен Панчев “, пианисти от Детска музикална школа към НЧ „ Христо Ботев 1884 “ и Общинска библиотека „ Иван Вазов “.

Мартенски дни на изкуствата е обичайно събитие в Ботевград, сподели пред Радио София основният специалист “Културно-информационни действия и обществени прояви в общината Милена Христова . Традиционно, като част от Мартенски дни на изкуствата, се организира Националният книжовен конкурс „ Стамен Панчев “.

„ Темата е целесъобразна и тази година беше „ Всемир “ . Конкурсът е единствено училищен, в две възрастови групи. Могат да пишат разкази на тази тематика и едно произведение, което да бъде отдадено на Стамен Панчев “, изясни Милена Христова.

На 25 март, от 13.00 часа, в Залата за модерно изкуство в Ботевград ще се състои формалната гала по награждаване на спечелилите в деветото издание на състезанието.

Подробности за програмата на Мартенски дни на изкуствата можете да чуете в звуковия файл.
По обявата работи: Полина Начева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР